Kunnarikellolta kotivoittoon!

Tahkon Leidit näytti jälleen, miksi Hyvinkään Pihkala on maailman pesäpallokentistä se kaikkein viihdyttävin. Tahko käänsi tasaisen taiston Mansea vastaan itselleen toisen jakson lopun upean kirinsä myötä, kun sekä Iida Tossavainen että Lotta Vahvelainen löivät itsensä peräjälkeen suoraan kolmoselle asti. Maukas kotivoitto näin Tahkolle 1-0 (1-1, 7-6).

 

”Ottelun loppu oli mukava kruunu. Ennen kaikkea olin tyytyväinen meidän kuuteen hyvään vuoropariin. Koin, että taisteltiin tosi hienosti ja pelattiin vastustajan parhaita lyöntejä pois. ” Antti Yli-Saunamäki

 

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin helteisessä Pihkalassa tarkkaa ulkopeliä molemmilta joukkueilta. Tahkon Anni Tuomi avasi ottelun juoksutilin takakentän kumurallaan saatellen kotiin ottelussa peräti neljä juoksua tuoneen Iida Tossavaisen. Tahkon ulkokenttä piti hyvin kurissa erityisesti Mansen nopean ykköskärjen. Etukentän Jokivalli-duo Ira & Petra oli aktiivisesti pienissä vaihtolyönneissä mukana. Iran huippusuoritukset palkittiin ottelussa Ruutu-tähdellä (ottelun paras ulkopelaaja). Tahkon johdossa mentiin aina neljännen vuoroparin tasoittavalle, kunnes Mansen jokeri Susanna Kylä-Kause tasoitti jakson 1-1:een rajaleikkurillaan. Tahko nollasi Mansen loput yritykset ja ensimmäinen jakso merkittiin ns. liitolle.

 

Lotan voittokunnari kruunasi toisen jakson nousun (Kuva: LasseW)

Toisella jaksolla nähtiinkin sitä juoksujuhlaa, jota otteluun povattiin jo ennakkoon hyvän lyöntikelin puolesta. Manse avasi jakson siirtyen Henna Suomisen ja Kylä-Kausen lyönneillä 0-2-johtoon. Tahko tasoitti omalla vuorollaan tilit Oona Vahvelaisen ja Jessi Vatasen toimesta. Kolmannessa vuoroparissa näytti jo siltä, että jakso on menossa vierasjoukkueelle, kun Manse siirtyi johtoon 2-5. Henna Suomisen vietyä neljännessä vuoroparissa tamperelaiset jo neljän juoksun johtoon, osa Ruutu-katselijoista siirtyi jo näytön äärestä takapihan nurmikkoa leikkaamaan.  Vaan mitä vielä! Viimeisen vuoroparin tasoittavalla nähtiin todellinen trilleri. Leidit rakentelivat ajolähdön lyöjäjokeri Pauliina Hariselle. Pale oli tyhjentää jo pankin kovalla rajaleikkurillaan, mutta lyönti kimposi betoniporsaan kulmasta takaisin pelialueelle. Tuloksena kuitenkin yksi juoksu. Seuranneesta tilanteesta Ira laittoi pussinpohjalyönnillään vieraiden kenttää suorittamaan. Hermopallo kakkospuolelle toimi ja Essi Ritola tuuletti tuomaansa juoksua kotipesässä. 4-6.

 

Kahden lyödyn jälkeen Tahko tyhjensi kentän ja lähti rakentamaan uutta hyökkäystä kärjestä. Leidien nro. 2, Iida Tossavainen iski nollatilanteessa terävän viistomailalyönnin kakkoskoppari Laura Karjalaisen tontille. Hetken kuluttua pallo löytyi Pihkalan takakentän ruusupusikoista ja Iida keltaisen meren keskeltä kolmospesältä. 5-6. Ottelun lopulliseksi ratkaisijaksi nousi Leidien Lotta Vahvelainen, jonka kumura jätti Manse-kopparin kuolleeseen kulmaan. Iida kotiin, Lotta 1+1, kunnarikello soi kahdesti ja pelituomarin pilli kolmesti. Upea viiden juoksun vuoropari Leideiltä ja ottelu nimiin 1-0 (1-1, 7-6).

 

”Keskityttiin omaan peliin ja päätettiin että mailanvarressa tehdään tylyjä ratkaisuja. Kakkospuolelle ja linjan yli päätettiin laittaa painetta. Lopun nousussa kakkoskärki teki hyvin tilannetta ja tarvittavat juoksut. Sitten vaan lyötiin painavaa taakse.” Lotta Vahvelainen

 

”Ehkä se kertoo jotain tästä meidän joukkueesta, että Raumalla tultiin jo takaa-ajoasemista lähelle kun lyötiin monta juoksua. Vaikka se ei riittänyt kääntämään jaksoa niin silloin näki jo sen, että uskottiin itseemme koko ajan. Siitä olen iloinen, että joukkue pelasi tänään sisäpeliä niin kuin halusin. Kun lyötiin niin lyötiin ja tietyt pelaajat jätettiin rauhaan valtaosan pelistä. Viimeinen vuoropari kulminoitui siihen, että lyötiin niihin paikkoihin ja niille pelaajille kelle pitikin ja sieltä saatiin se ratkaisu.” Antti Yli-Saunamäki

 

Palkitut:

Tahkon Leidit

I  Lotta Vahvelainen

II Anni Heikkilä

Ruutu-tähti (paras ulkopelaaja):  Ira Jokivalli

Pancho Villan kotijoukkueen nälkäisin pelaaja:  Iida Tossavainen

 

Manse PP

I  Susanna Kylä-Kause

II Ida Lähde

 

LasseW:n kuvat ottelusta

Ottelun mediatilaisuus

2019-06-06T14:18:46+03:00 6.6.2019|Naiset Superpesis, Uutiset, Yleinen|