Piste pitkän kaavan kautta

Tahkon Leidit vieraili helatorstaina Raumalla. Kolmituntiseksi venyneen ottelun voittaja saatiin selville vasta kotiutuslyöntikilpailun jatkopareilla, kun Rauma kairasi kaksi pistettä nimiinsä jaksoin 2-1k (3-4, 5-3, 0-0, 4-2).

 

Tahko sai ottelun vahvan alun. Joukkue aloitti sisältä ja kärjestä syntyi heti kakkostilanne. Alkukaudesta loistavia otteita mailanvarressa esittänyt Anni Tuomi tuli purkamaan tilannetta ja paukutti pallon kolmosluukkuun. Rauman koppari Miia Tervonen ehti katkaisemaan lyönnin niukin naukin, mutta Tahkon liukas kärki Marianne Penttinen karkasi kakkoselta lähdettyään samoista vauhdeista suoraan kotipesään ja toi Leidien avausjuoksun. Tahkon rakenteli saman vuoron aikana ajolähdön pystyyn ja Pauliina Harinen löi pallon takaa läpi. Kotiin juoksivat Anni Tuomi ja Essi Ritola. Rauma ei Tahkon vahvasta alusta lannistunut vaan löi kaksi hyvää välilyöntiä kaventaen tilanteeksi 2-3. Essi Ritolan merkattu ilmauma lisäsi Tahkon johdon jälleen kahteen. Rauma tuli Jasmin Andreaseanin kumuralla vielä juoksun päähän, mutta Tahkon johto piti jakson loppuun saakka.

 

Toisella jaksolla osa kääntyivät täysin. Rauma sai jaksoon salama-alun omalla ensimmäisellä sisävuorollaan ja nakutti kolmella hyvällä välilyönnillään itsensä johtoon. Hyvässä lyönnissä aina Raumaa vastaan pelaava Harinen tykitti Tahkon kavennuksen, mutta Eveliina Kestin ja Tinja Töyrylän lyönneillä Rauma karkasi jaksolla tavoittamattomiin. Leidien kavennusjuoksut löivät Harinen ja Emmi Hytönen, tuojina Lotta Vahvelainen ja Anni Tuomi. Jakso Raumalle 5-3.

 

Supervuoropari oli tarkkaa pelaamista molemmin puolin. Tahko nollasi ensin Feran ja pääsi yrittämään ottelun ratkaisua omalla sisävuoruollaan. Kolmoselle asti pelaajaa ei kuitenkaan saatu ja siirryttiin kotiutuslyöntikilpailuun.

 

Rauma aloitti lyönnit ja merkkasi itselleen kaksi juoksua, lyöjinä Meea Lehtinen ja Töyrylä. Tahko tasoitti juoksut neljällä lyöjällä (Harinen, Tuomi) ja pääsi yrittämään viimeisessä parissa ratkaisua, mutta tuloksetta. Jatkopareissa Rauma löi kaksi juoksua Tahkon nollaa vastaan ja kuittasi itselleen ottelusta kaksi pistettä.

 

Tahkon pelit jatkuvat kotiottelulla tulevan viikon keskiviikkona, kun Pihkalaan vieraaksi saapuu Manse PP. Ottelu alkaa klo 18.

2019-05-31T19:06:52+03:00 31.5.2019|Naiset Superpesis, Uutiset, Yleinen|