Toinen voitto Yseistä 30h sisään

Tahkon Leidit varmisti back-to-back ottelusarjasta yhteispistevoiton 4-1 kaatamalla Ysit toistamiseen 30:n tunnin sisään. Ottelu kirjattiin Tahkolle jaksoin 1-2s (1-0, 3-4, 1-2).

 

Ensimmäinen jakso noudatteli pitkälti edellisen pelin kaavaa. Molemmat joukkueet pelasivat hyvää ulkopeliä, Anni Heikkilä dominoi laudalla ja kotiuttaminen oli nihkeää molemmin puolin. Tahkon liukas kärki, ex-Ysi, Marianne Penttinen oli avata jakson juoksutilin lyömällä pallon maisemiin Vanhiksen nurmikentälle. Lappeenrannan kolmoskoppari Susanna Alava oli kuitenkin toista mieltä ja poltti Tahkon kärjen kolmoselle maailmaluokan tappoheitollaan. Jaksolla nähtiin lopulta vain yksi juoksu, kun Ysien Henriikka Harinen varmisti jaksovoiton pussinpohjalyönnillään.

 

Toisella jaksolla nähtiin joukkueiden edellisen ottelun jälkeen povattua lyöntipelin vapautumista molemmin puolin. Jännitystä riitti aivan jakson loppuun saakka, kun juoksuja tehtailtiin vuoronperään. Tahko hyökkäsi rohkeasti rajoihin ja kortensa kotiutuskekoon kantoi useampi pelaaja. Oona Vahvelainen taiteili näpillään tärkeän johtojuoksun sisävuoron viimeisenä lyöjänä. Henu Harinen toi Ysit kuitenkin tasoihin välilyönnillään. Tahkon jaksovoiton varmistivat vuorollaan Anni Tuomi, Anni Heikkilä ja Lotta Vahvelainen yksittäisillä lyödyillään.

 

Anni Tuomi oli sisäpelin ratkaisuroolissa molemmissa peleissä (Kuva: LasseW)

Supervuoropari alkoi Tahkon kannalta vahvasti, kun Ira Jokivalli luki etukentällä hyvin ja poltti kärkietenijän välittömästi kakkoselle. Ysit kuitenkin tehtaili tilanteen Sarita Heikkiselle, jonka vastustamattomalla jatkekumuralla kotijoukkue otti supervuoron hallinnan. Tahko kuitenkin osoitti jälleen kerran venymiskykyään omalla sisävuorollaan. Pauliina Harinen yllätti käännöllään Lappeenrannan ulkokentän ja Marianne Penttinen lasketteli kotipesän turviin. Palen lyöntivuoron jälkeen tilanne jatkui ja Ira Jokivalli asteli mailan varteen. Toisella lyönnillään Ira iski painavan vapaan lyönnin kakkossaumaan ja Essi Ritola karkasi tuomaan Leidien voittojuoksun.

 

Tahkon parhaiden pelaajien pystit menivät tänään Anneille. Heikkilän huima lukkaripeli noteerattiin päivän parhaana ja Tuomen sataprosenttinen sisäpeli kakkospalkinnon arvoisena.

Leidien pelit jatkuvat helatorstaina vierasottelulla Raumalla.

2019-05-24T23:26:52+03:00 24.5.2019|Naiset Superpesis, Uutiset, Yleinen|