Tahkon miehille upea voitto Seinäjoesta!

Hyvinkään Tahkon miesten joukkue nappasi eilen Pihkalassa tähänastisen kauden upeimman voiton, kun keltapaidat kaatoivat Seinäjoen JymyJussit jaksoin 2-0 (3-2, 6-5). Lähes tuhat katsojaa sai rahoillensa vastinetta, sillä ottelu päättyi Tahkon upeaan nousuun 0-5-tilanteesta.

Tahko aloitti ottelun erittäin vahvasti. Tiivis ulkopeli piti JymyJussien vahvan lyöntiarsenaalin oivasti kurissa. Toisessa vuoroparissa Tahko siirtyikin jo johtoon, kun hyvän ottelun pelannut KT Huusko kotiutti Patrik Vartaman hienolla koukkunäpäytyksellä. Vierasjoukkueen Atte Kontio onnistui kuitenkin kuittaamaan ja tasoitti ottelun heti seinäjokelaisten seuraavalla sisävuorolla. Tahkon superjokeri Juha Korhonen kuitenkin siirsi Tahkon kolmannessa vuoroparissa johtoon upealla keskisauman puhkaisulla. Teemu Nikkanen lisäsi neljännessä vuoroparissa Tahkon johtoa hermopallolla kakkospuolelle. Vastustajajoukkueen Henri Puputti laittoi vielä jakson jännäksi suhteellisen oivalla keskelle ja taakse suuntautuneella lyönnillä. Tahkon vikkelä kopparipari haki pallon kuitenkin nopeasti ja onnistui polttamaan tasoitusjuoksua yrittäneen juoksijan kotipesään.

Toisella jaksolla kolme ensimmäistä vuoroparia oli Tahkolta vähän nihkeämpää. Tilanteita syntyi, mutta kotiutukset tökkivät ja muutama ”turha palo” söivät sisäpeliä. Ensimmäisestä jaksosta sisuuntunut vastustajan JP Vainionpää käytti tilaisuuden hyväkseen ja löi yhteensä 5 yksittäistä juoksua käytännössä ottamattomilla lyönneillä. Tahko lähti siis toisen jakson viimeiseen vuoropariin 0-5 takaa-ajoasemasta. Hetken aikaa näytti jo siltä, että ratkaisua haetaan supervuoroparista, mutta sitten nähtiinkin alkukauden hienoin pesäpallohetki. Teemu Nikkanen, kakkospuolen hermopallo, 1-5. Juha Korhonen, kääntönäppi kakkosrajaan, 2-5. KT Huusko, kakkospuolen pussinpohjalyönti, 3-5. Atte Brandt, kaksi identtistä kakkosrajanäpyä, 5-5. Santtu Patova, koukkunäppi kakkorajaan, hyvinkääläisjuhlat käyntiin!

”Mukavalta tuntui onnistua tuossa lopussa, henkilökohtaisesti haastavan alkukauden jälkeen. Luottavainen fiilis oli mailan varressa, kun kaveritkin onnistuvat vielä siinä vieressä”, kommentoi ottelun ykköspalkittu Atte Brandt.

II-palkinto: Patrik Vartama

Ottelun parhaan ulkopelaajan palkinnon lunasti Riku Hokkanen, erityismainintana pari upeaa kiinniottoa kakkosrajasta ottelun lopussa.

Ottelun tilastot: http://www.pesistulokset.fi/cgi-bin/tilastot/onlineottelu.py?data=30-1-0&id=33459

Ottelun lehdistötilaisuus: https://www.youtube.com/watch?v=joIIaJXl6_w

2019-05-24T10:07:40+03:00 24.5.2019|Miehet Superpesis, Uutiset|