Iso piste Pihkalaan

Tahkon Leidit nappasi sunnuntain kotiottelustaan pisteen erinomaisen ulkopelin turvin. Lapua vei kuitenkin ottelusta lopulta kaksi pistettä jaksoin 1-2s (0-6, 1-0, 0-1).

 

Pihkalassa nähtiin sunnuntaina tunnerikas pesäpallo-ottelu. Molemmat joukkueet aloittivat ottelun vahvasti ulkona, eikä ensimmäisessä vuoroparissa nähty kolmostilanteita. Lapua otti ottelussa kuskin paikan toisessa vuoroparissa Iina Lehtisen kakkosrajaan sivalletulla kunnarilla (1+1). Tahko oli omassa sisäpelissään alkujaksolla vielä kohmeessa ja pääsi yrittämään kotiutusta vain kertaalleen, tällä kertaa kuitenkin tuloksetta. Räpylähuolellisuus ei vielä ensimmäisellä jaksolla ollut pisteiden arvoista ja Lapua pääsikin kotijoukkueen avustuksella lopulliselle karkumatkalle.  Virkiälle jakso 0-6.

 

”Tauolla tehtiin iso kasvojenpesu, että tultiin näyttämään ja tappelemaan tästä pelistä, eikä enää annettu mitään pelkällä kunnioituksella.  ”  Antti Yli-Saunamäki

 

Essi löi ottelussa Tahko-uransa avausjuoksun.

Toisella jaksolla nähtiin huipputasainen taistelu. Leidit viritti sisäpelaamistaan ja taiteili heti jakson alkuun palottoman ajolähdön. Juoksutili ei vielä auennut, mutta kaikki palot syntyivät kotipesään. Myös räpyläpelaaminen tarkentui. Tahko tylsytti Virkiän parhaan terän Anni Heikkilän vahvan lukkaripelin siivittämänä. Kotijoukkueen jaksohallinnasta kertoo, että Tahko pääsi kotiuttamaan toisella jaksolla pelaajaa kuudesti Lapuan kahta kotiutusyritystä vastaan. Yksi näistä yrityksistä tuotti tulosta, kun Essi Ritola puhkaisi kakkossauman jaksovoiton arvoisesti.

 

Supervuoropari oli molemmilta joukkueilta tiukkaa ulkopeliä. Ottelu ratkesi erikoiseen juoksuun, kun kahden palon tilanteessa Janette Lepistön viimeisen lyönnin kopinnosto vaikutti menevän kakkospuolelta laittomaksi. Tahko antoi lyönnin pudota palon toivossa ja samalla Kaisa Peräaho karkasi riskittä kolmoselta. Kotipesään saatiin polttoheitto aikaiseksi, mutta tällä kerta tilanne tuomittiin ehtimiseksi. Kun kotijoukkue ei omalla tasoittavallaan saanut tilannetta rakennettua, vei Lapua supervuoroparin ja kaksi pistettä itselleen.

 

”Opetellaan tässä kärkijoukkueita vastaan peliä ja mennään askel kerrallaan eteenpäin. Viime vuonna ei TOP 5-joukkueilta otettu pistettäkään, mutta tällä hetkellä kuitenkin, kun jakso kerrallaan mennään, niin tuntuu peli kehittyneen. Täytyy olla pisteeseen tyytyväinen ja trendi on joukkueella nouseva”  AYS

 

Leidien seuraava ottelu pelataan tulevana torstaina poikkeuksellisesti jo klo 12:30. Kyseessä on Hyvinkään kaupungin tarjoama koululaisottelu, jonne on kutsuttu kaikki kaupungin koululaiset. Koululaisottelussa Tahko saa vastaansa kahden ottelun voittoputkessa seilaavan paikallisvastustajan, Pesä Ysit Lappeenrannasta.

 

Ottelun lehdistötilaisuus

 

Ottelun palkitut:

Tahko:

I     Iida Tossavainen

II   Essi Ritola

Ruutu-tähti (paras ulkopelaaja)   Anni Heikkilä

Pancho Villan kotijoukkueen nälkäisin pelaaja   Essi Ritola

 

Virkiä:

  Kaisaleena Rautakorpi

II  Iina Lehtinen

2019-05-19T22:42:23+03:00 19.5.2019|Naiset Superpesis, Uutiset, Yleinen|