Tahkon A-pojat avasivat pesiskauden voitolla

Keskiviikkoiltana alkoi Poikien superpesiskausi A-ikäisten osalta, kun Hyvinkään Tahko avasi runkosarjan aurinkoisessa, mutta koleassa Pihkalassa vastuksenaan Alajärven Ankkurit. Alkanut kausi on A-poijille toistaiseksi viimeinen ja Tahko on asettanut tavoitteekseen ei enempää eikä vähempää kuin mestaruuden. Pesäpalloliitto on siis linjannut, että ensi kaudesta alkaen ei A-poikien sarjaa enää pelata, 20-vuotiaat nuorukaiset siirtyvät ottelemaan vain miesten sarjoissa B-ikäisten laajentuessa koskemaan myös 19-vuotiaita.

Sarja-avauksella tyypillisesti ei peli kummallakaan joukkueella vielä näyttäytynyt kovinkaan valmiina. Tahko rutisti kuitenkin 2-0 voiton (jaksot 5-3 ja 10-8). Tahko aloitti pelin sisältä saaden ihan mukavasti tilannetta ja taululle yhden juoksun. Ulkovuorossa puolustettiin hyvin ja pidettiin vastustaja nollilla. Toinen sisävuoro isännillä kuivahti nollille nopeahkosti, kun taas Alajärvi siirtyi 1-3 johtoon jokeri Martti Viitasalon puhkaistua kolmosrajasta kahden juoksun arvoisesti. Tahko kokosi peliään ja teki kolmanteen sisävuoroon 4 juoksua ja tilanteeksi 5-3, joka jäi taululle myös jakson lopputulokseksi.

Toinen jakso oli juoksurikkaampi. Ankkurit aloittivat peräti neljällä Tahkon kiriessä tasoittavalla juoksun päähän. Toinen sisävuoro Ankkureilta pidettiin nollilla, kun taas kotijoukkue onnistui kuudesti ja johto kahden vuoron jälkeen näytti jo aika selkeältä 9-4. Alajärvi ja Viitasalo löysivät kuitenkin vielä kirivaihteen ja pääsivät juoksun päähän, mutta eivät kuitenkaan ohi. Jakson loppunumerot olivat lopulta 10-8, eikä Tahkon tarvinnut edes viimeistä sisävuoroaan käyttää. Ottelussa palkittiin kotijoukkueelta ykkösenä kovimmalla kärkilyöntiprosentilla ulkonakin hienosti pelannut Leevi Lehto, jonka tehot olivat 2 lyötyä ja 3 tuotua. Kakkospalkinnon pokkasi kotiuttajajokerina paikansa ansainnut Miki Leppäniva (5/1). Muut Tahkolaiset: Matias Kauppinen 1/3, Santtu Patova 2/1, Aleksanteri Haukka 0/2, Jere Harjuvaara 2/0, Nooa Hoikka, Erik Lahti 2/0, Henrik Ristolainen 1/0, Luukas Levänen 0/1, Jere Handolin 0/1 ja Mika-Matti Heinonen 0/3. Joukkueeseen kuuluvat lisäksi ensimmäisen pelin huilanneet Aatu Haukkamaa, Kalle-Tapio Huusko ja Patrik Vartama.

Seuraavan kerran joukkue on tositoimissa tiistaina 14.5. klo 18, jolloin vastaan astelee Kankaanpään Maila. Tuolloin pelataan Riihimäen Peltosaaressa. Runkosarjan otteluihin on vapaa pääsy, tervetuloa kannustamaan viime syksyn mestarit voittoon!

 

2019-05-12T20:48:58+03:00 12.5.2019|Juniorit|