Tahkon Superpesiskausi tulee taas – 30 ottelun kesä sisältää 4 erikoisottelua

Kaudella 2019 Superpesiksessä pelaa 14 joukkuetta. Jokainen joukkue pelaa keskenään kahdesti, sekä paikallisottelut täydentävät 30 ottelun runkosarjan. Tahkon paikallisvastustajat ovat Imatra ja Kouvola, jotka Tahko kohtaa neljästi. Tänä vuonna runkosarjaa värittävät erikoisottelut, kun pesäpalloa viedään uusille paikkakunnille. Lisäksi viime vuosien jatkosarjajärjestelmä on jätetty pois, kun runkosarjan jälkeen pudotuspeleihin jatkavat 8 parasta joukkuetta.  Runkosarjan 13 ja 14 pelaavat keskenään putoamiskarsinnan, jonka häviäjä putoaa suoraan ykköspesikseen.

Toukokuun neljä kotimatsia aloittaa kauden vauhdikkaasti

Kesä lähestyy kovaa vauhtia ja Pihkala on valmiina. Tahkon kausi käynnistyy mielenkiintoisesti, kun 7. toukokuuta pelataan Helsinki-peli Sotkamon Jymyä vastaan. Tämän jälkeen vuorossa on neljä peräkkäistä kotimatsia. Ensimmäisenä Pihkalaan saapuu paikallisvastustaja Kouvola. Viime kauden hopeajoukkue KPL ja Tahko laittavat varmasti viihdyttävän shown pystyyn, ja kotiavaus pelataan sunnuntaina, joten laitetaan katsomot täyteen uuden pesiskesän kunniaksi. Toukokuussa Pihkalaan saapuu myös vieraita Siilinjärveltä, Raahesta ja Seinäjoelta. Tälle kaudelle Superpesikseen noussut SiiPe omaa mielenkiintoisen joukkueen, joka on valmiina yllättämään.  Erityisesti veljekset Simo ja Samu Vainikainen herättävät mielenkiintoa, koska he ovat loistaneet ykköspesiksessä jo muutaman kauden ajan. Kannattaa saapua Pihkalaan katsomaan, miten nousujoukkue pärjää.

Kesäkuu vie Tahkon Tallinnaan ja Järvenpäähän

Kahdeksan ottelun kesäkuu on tapahtumia täynnä ja mukaan kuuluu myös kaksi erityisottelua. Kesäkuun alussa pelataan kotimatsit Kossua ja Kiteetä vastaan. Viime vuosina nämä taisteluparit ovat tarjonneet tiukkoja ja viihdyttäviä kamppailuja, ja voi melko hyvin ennustaa, että tänä vuonna ei nähdä poikkeusta tähän. Lauantaina 8. kesäkuuta pelataan Virossa. Imatran Pallo Veikot vie kotimatsinsa lahden toiselle puolelle. Tähän reissuun kannattaa lähteä mukaan, sillä kesäinen Tallinna höystettynä loistavalla Superpesis-ottelulla on erinomainen tapa viettää kesää. Lippuja on vielä saatavilla. Omasi voit napata Saarikoski Travelsilta. Toinen erikoisottelu on puolestaan Tahkon järjestämä, kun kohteena on Järvenpää, ja vastassa on hallitseva mestari Joensuun Maila. Lauantaina 15. kesäkuuta järjestettävä ottelu pelataan uudella Järvenpään kentällä, kun vanha perinteinen Kinnarin pesäpallostadion purettiin viime vuonna. Kesäkuun lopuksi pelataan vielä Halli-SM-pronssiottelun uusinta, kun lyöntivoimainen Kempele saapuu Hyvinkäälle.

 

Heinäkuun kymmenen peliä testaa joukkueen kunnon

Kesä on kuumimmillaan heinäkuussa, mikä tarkoittaa myös pesäpallon juhlaa, kun Tahko pelaa 10 ottelua. Viisi otteluista on vieraissa ja viisi kotikentällä. Lisäksi heinäkuuhun mahtuu Itä-Länsi -viikonloppu, joka järjestetään tänä vuonna Seinäjoella. Heinäkuun huippumatsit sijoittuvat kuun loppupuolelle, kun Pihkalaan saapuu viime vuoden välieräjoukkueista kolme. Ensin Pihkalassa pelataan Vimpeliä ja Kouvolaa vastaan. Molemmat joukkueet ovat uudistuneet tälle kaudelle, mutta voidaan olettaa, että he luottavat vieläkin railakkaaseen lyöntipeliin. Vauhdikkaita otteluita on siis luvassa! Heinäkuun lopetus nähdään 30. päivä tiistaina Sotkamon Jymyä vastaan. Kainuulaiset herättävät paljon mielenkiintoa Etelä-Suomessa, joten katsomot ovat täynnä ja tunnelmaa riittää. Jos kesälomasi sijoittuu heinäkuulle ja pidät pesiksestä, olet varsin onnekas kaveri. Tervetuloa Pihkalaan!

Elokuun vieraspelikiertue päättää runkosarjan ja lopullisen sijoituksen

Tahkon pelit keskittyvät vieraskentille elokuussa, kun viidestä ottelusta vain yksi on kotipeli. Tahko matkustaa Siilinjärvelle, Seinäjoelle, Imatralle ja Kiteelle. Ennakolta nämä kolme jälkimmäistä joukkuetta kamppailee samoista sijoituksista Tahkon kanssa, mikä enteilee erittäin mielenkiintoista runkosarjan loppua. Jos et lähde vieraspelimatkoille, niin Ruudusta näkee runkosarjan huipennuksen. Runkosarja saadaan päätökseen 13.8.

Kokonaisuudessaan on luvassa huikea superpesiskausi 2019! Tule mukaan kannustamaan kotijoukkuetta voittoon, kun uudistunut Tahko pelaa viihdyttävää pesistä legendaarisessa Pihkalassa. Nälkäinen Tahko tulee antamaan kaikkensa, joten lähde mukaan Tahkon matkaan!

 

Tahkon kausikortit Ticketmasterilta

Helsinki-pelin liput Tiketistä

Tallinna-pelin liput: Saarikoski Travelsilta

Superpesiksen kaikki pelit: Otteluohjelma

Instagram: @Tahkosuperpesis

Facebook: @Hyvinkään Tahko

Twitter:@Tahkosuperpesis

Youtube: @HyvinkäänTahko

2019-04-12T10:41:37+03:00 12.4.2019|Miehet Superpesis, Uutiset|