Tahkon taistelu ei riittänyt – Tahko-JoMa otteluraportti

Joensuun Maila voitti halli-SM-välierän lukemin 1-2 (7-3,4-7,1-2). Ottelu oli viihdyttävää pesistä, joka sisällytti paljon hienoja suorituksia. Tahko lähti altavastaajana haastamaan hallitsevaa mestaria, mutta yritys jäi hieman vajaaksi.

Hyvinkään Tahko aloitti halli-SM-välierän Joensuun Mailaa vastaan pirteästi. Kärki hoiti tilanteen pystyyn, ja Juha Korhonen löi sauman puhki kahdesti, ja tilanne oli näin 2-0. JoMa vastasi tähän vahvasti, kun Aleksi Rautiainen onnistui kolmesti. Jakso eteni tasaisesti, kunnes 4. aloittavalla Teemu Nikkanen otti pelin haltuunsa. Nikkanen löi painavan lyönnin kolmoskulmasta läpi. Palloa ei löytynyt, joten tuloksena oli hallipajatso 1+3. Santtu Patova löi vielä yhden juoksun, ja jakso päättyi näin 7-3.

Toisella jaksolla Joensuu pelasi vakuuttavasti ja sai lyöntipelin rullaamaan kunnolla. Joensuun lyöjäjokerit Juha Niemi ja Aleksi Rautiainen onnistuivat molemmat kahdesti. Tahkon sisäpeli yski ensimmäiset kolme vuoroa, mutta lopulta 4. tasoittavalla Tahko sai pientä kiriä aikaan. Jakson loppulukemat olivat 4-7.

Tasatilanteessa ottelu meni suoraan kotiutuslyöntikilpailuun. Tahko onnistui kerran, kun Joensuun ulkopeli hallitsi kotiutusyritykset. Pelin Joensuulle ratkaisi lopullisesti Juha Niemi, joka löi läpi kolmospuolelta. Näin Joensuu eteni loppuotteluun ja Tahko jatkaa pronssipelissä.

 

Tahkon Teemu Nikkanen oli jokseenkin tyytyväinen peliin:

”Pelattiin hyvää peliä, mutta harmittaa, että finaalipaikka oli näin lähellä. Joukkue pelasi hyvällä ilmeellä ja se näkyi 1. jaksolla. Osoitettiin, että ollaan menty eteenpäin pelillisesti ja tänään haastettiin todella hallitseva suomenmestari.”

”Huomenna uudella ilmeellä Kempeleen kimppuun ja otetaan kauden ensimmäiset romut kaulaan!”

Hyvinkään Tahko pelaa huomenna pronssiottelun Kempeleen Kiriä vastaan klo 13:00

2019-03-17T00:09:44+03:00 17.3.2019|Miehet Superpesis, Uutiset|