Pronssi karkasi käsistä – Tahko-KeKi otteluraportti

Kempeleen Kiri voitti Hyvinkään Tahkon Halli-SM-pronssiottelussa lukemin 0-1 (5-5, 2-5).

Sunnuntaipäivän ottelu sisälsi paljon värikkäitä tapahtumia, mutta lopulta Kempeleen lyöntipeli nousi ratkaisijaksi. Tahkon otteita leimasi pienet huolimattomuusvirheet sekä läheltä piti -tilanteet kääntyivät tällä kertaa KeKille.

Tahko aloitti jälleen kerran vahvasti. Pelin ensimmäisessä sisävuorossa peli rullasi hyvin ja tästä tuloksena oli 3-0 johto. Juha Korhonen, Kalle-Tapio Huusko ja Santtu Patova onnistuivat jokainen kertaalleen hyvillä kotiutuksilla. Kempele kuitenkin vastasi tähän väkevästi, kun Matti Korhonen ja Ossi Meriläinen läpäisivät kentän hyvillä lyönneillä. Peli oli näin 3-5. Tahko tasoitti pelin Juha Korhosen onnistumisilla. Neljänteen vuoropariin mentiin tasatilanteessa, ja Tahko sai ajolähdön päälle. Kolme kotiutusyritystä ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Jakso päättyi tasan 5-5.

Toisella jaksolla Tahkon peli oli nihkeää. KeKi aloitti puolestaan hyvin mennen 0-3 johtoon vahvoilla lyönneillä. 2. vuoroparissa Tahko kavensi pelin 2-3, ja mahdollisuuksia oli enempäänkin. Juha Korhosen läpilyönti pomppasi suoraan takaisin kentälle, jolloin potentiaaliset johtojuoksut jäivät haaveeksi. Jakson loppupuolella Tahko ei saanut juoksua aikaan, ja Kempele niittasi loppulukemiksi 2-5. Kempeleen lyöjäjokerit Korhonen ja Meriläinen löivät molemmat kolme juoksua koko pelissä. Ottelun kolmostilanteet menivät Tahkolle 18-16.

Tahkon Patrik Vartama esitti läpi viikonlopun hyvää ulko- ja sisäpeliä. Tämä Tahkon varakapteeni näkee joukkueessaan paljon potentiaalia:

”Tänään peli kulki itsellä hyvin. Ulkopeliin on tullut varmuutta ja rauhallisuutta varsinkin uudella pelipaikalla ykkkösvahtina. Sitten taas joukkueena oli kaksijakoista peliä. Pienet nukahdukset ratkaisivat oikeastaan molemmat ottelut. Vastustajat löivät pienissä hetkissä paljon juoksuja, joista osa olisi ollut torjuttavissa. Kokonaisuudessaan tämä Halli-SM oli onnistunut kokemus, kun päästiin lopputurnaukseen. Saatiin kaksi hyvää peliä alle joukkueena ja opittiin paljon uutta. Toinen vaihtoehto olisi ollut olla Hyvinkäällä ja pelata joku harkkamatsi ykköspesisjengiä vastaan.”

”Joukkue on menossa hyvään suuntaan. Ollaan hyvissä asemissa verrattuna viime vuoteen. Motivaatio on kaikilla korkealla ja näytönhaluja on paljon. Tästä korjataan pieniä juttuja pelistä ja kun pelataan ehjä peli, niin meitä on vaikea voittaa kesällä.”

Ottelun tarkemmat tilastot täältä

2019-03-17T19:26:47+03:00 17.3.2019|Miehet Superpesis, Uutiset|