Lopputurnaukseen! Tahko-KPL otteluraportti

Hyvinkään Tahko voitti Kouvolan Pallonlyöjät 2-0 (4-3, 3-2)! Tahko voittaa samalla D-lohkon, ja ottaa paikan maaliskuussa pelattavassa Halli-SM lopputurnauksessa.

Tahko aloitti 1. jakson totuttuun tapaan hyvin, kun Roni Wahl ja Juha Korhonen löivät pelin 2-0. Kolmannen tasoittavalla Kopla aloitti kirin ja tasoitti pelin 3-3. Kouvolan Sasu Toikka löi harvinaisen hallikunnarin, kun läpilyönti katosi kakkospuolen nurkkaan. Neljännen aloittavalla Koplan Juho Hacklin rähmäsi pallon ja Patrik Vartama oli hereillä ja toi jakson voittojuoksun 4-3. Ensimmäisellä jaksolla kolmostilanteet menivät Koplalle 8-6.

Toinen jakso oli ensimmäiset kaksi vuoroparia ulkopelin juhlaa. Tahkon kakkospuolta vahtineet Santtu Patova ja Riku Hokkanen polttivat kouvolalaisia vuoron perään. Kopla onnistui kuitenkin kotiuttamaan kahdesti, kun Jymystä siirtynyt Antti Hartikainen löi läpi kolmosluukusta. Tahko siirtyi 4. tasoittavalle 1-2 tappioasemasta, ja tarvitsi juoksun varmistaakseen lopputurnauspaikan.

Illan ehkä komein suoritus nähtiin, kun Kalle-Tapio Huusko järjesti ajolähtötilanteen komealla ylitysnäpillä. Ajolähtöön tuli lyömään Juha Korhonen. Kore löi täydellisen hidastetun kakkospussiin ja Patrik Vartama ehti kotiin. Viimeisellä Kore ylitti vielä Kouvolan kolmoskopparin, ja näin Tahko voitti toisen jakson 3-2. Korhonen oli iskussa ja hänen kotiutuksensa onnistuivat 5/5.

Tahkon Roni Wahl oli innoissaan pelin jälkeen:

”Tosin hyvin ollaan valmistauduttu näihin peleihin, ja se näkyi myös tänään. Toisaalta halliolosuhteet vaikeuttivat hieman peliä ja tuli tilanteita väärille miehille. Tänään ratkaisi meidän kotiuttaminen. Oltiin hyviä ratkaisevissa paikoissa. Ulkopeli oli hyvällä mallilla, mutta pienet sijoittumisvirheet pitää karsia pois.”

”Oli lystiä pelata. Pitkästä aikaa pelataan voittavasti, niin tuntuu hyvältä. Halli-SM on talvikauden huipennus ja ollaan treenattu tosi kovaa. Ensi viikolla vedetään omatoimisesti ja sitten käännetään katseet kohti Kuopiota. Meillä on nyt kolme peliä ja kolme voittoa, joten jos on jotain mitalia tarjolla, niin käydään hakemassa parhaat päältä pois”

Ottelun tarkemmat tilastot löydät täältä.

Halli-SM lopputurnaus pelataan Kuopiossa 16.-17.3.

 

 

 

 

2019-02-26T11:04:38+03:00 24.2.2019|Miehet Superpesis, Uutiset|