Voitto Halli-SM avauksesta – Tahko-KaMa otteluraportti

Hyvinkään Tahko ja Kankaanpään Maila aloittivat Halli-SM turnauksensa, kun joukkueet kohtasivat Jyväskylän Hipposhallissa lauantai iltana. Tahko voitti voitti ottelun lukemin 2-0 (4-1,5-4).

Tahko aloitti ottelun vakuuttavasti ja siirtyi heti ensimmäisen aloittavalla 2-0 johtoon. Juha Korhonen ja Aleksanteri Haukka löivät Tahkon avauspisteet. KaMan Petteri Kortelainen kavensi 2-1, mutta kolmannen aloittavalla Tahko ratkaisi jakson, kun Teemu Nikkanen löi läpi takakentästä ja samalla peli oli 4-1. Nämä olivat myös jakson loppulukemat. Tahkon ulkopeli toimi loistavasti ensimmäisellä jaksolla ja Kankaanpää oli vaikeuksissa nopean temmon kanssa.

Toinen jakso alkoi KaMan hallinnassa, kun kahden vuoroparin jälkeen peli oli 1-4. Petteri Kortelainen oli hyvässä iskussa ja löi 3 juoksua. Toisen jakson viimeiset vuoroparit olivat Tahkon hallintaa, kun Juha Korhonen ja Roni Wahl onnistuivat lyönneissään. Jakso päättyi lopulta 5-4 Tahkon voittoon. Sisäpeli osoitti paikoittain potentiaaliaan, mutta parannettavaa jäi seuraaviin kamppailuihin.

Pelinjohtaja Iiro Haimi kommentoi Tahkon otteita seuraavasti:

”Aloitettiin peli hyvin ja ensimmäiseen jaksoon voidaan olla tyytyväisiä. Ulkopeli oli ehjää ja saatiin peräkkäisiä onnistumisia sisäpelissä. Toisella jaksolla ote herpaantui ja vastustaja sai tilanteita meidän virheillä. Sen jälkeen he kyllä löivät juoksut hyvillä lyönneillä. Kortelaiselle pitää antaa tunnustusta hyvästä kotiuttamisesta. Tästä huolimatta pysyimme rauhallisena ja luotettiin omaan tekemiseen ja erityisesti sisäpeliin. Hyvä peli kokonaisuudessaan ja toisen jakson nousu oli hieno suoritus meiltä.”

”Ensi viikolla pelin luonne muuttuu täysin hitaan kentän johdosta, joten pelitaktiikkaa pitää hieman mukauttaa. Ensi viikon aikana valmistaudutaan hyvin ja lähdetään tavoittelemaan lopputurnaus paikkaa.”

Kankaanpää ottelun tarkemmat tilastot tästä.

Seuraavana viikonloppuna Tahko matkaa Imatralle ja pelaa loput alkusarjan ottelut IPV:tä ja KPL:lää vastaan.

2019-02-17T14:08:33+03:00 17.2.2019|Miehet Superpesis, Uutiset|