Uusi vuosi – uudet kujeet

Hyvinkään Tahkon seuraorganisaatiossa tuli vuoden 2018 lopussa muutoksia. Joulukuussa pidetyssä Tahkon syyskokouksessa päätettiin, että vuosikymmeniä seuran mukana ollut Niina Friman ei enää jatka johtokunnan jäsenenä. Kiitämme Niinaa hienosta työstä johtokunnassa ja toivotamme hänen tilalleen tulleen Hanna Heinosen tervetulleeksi mukaan!

Myös toinen muutos sai alkunsa loppusyksystä, kun Tahkon ry:n pitkäaikainen toiminnanjohtaja Miika Rantatorikka siirtyi täysiaikaisesti Tahko Pesis Oy:n toimitusjohtajaksi. Tahko ry kiittää Miikaa merkityksellistä työstä ja antamastaan panoksestaan hyvinkääläisen junioripesäpallon eteen ja toivottaa kaikkea hyvää miesten pääsarjatasojoukkueen eteenpäin luotsaamisessa!

Rantatorikan tilalle palkattu Tahkon Leidien superpesisjoukkuetta toista kauttaan luotsaava Antti Yli-Saunamäki on toiminut nyt puolitoista kuukautta Tahkon toiminnanjohtajana ja vanhempien juniorien valmennuspäällikkönä. Otimme uudenvuoden kunniaksi kysymysvihon esiin, ja istutimme Antin alas kertomaan ajatuksiaan.

 

Millä mielin lähdit mukaan Tahkon seuratyötoimintaan ja miltä ensimmäiset viikot ovat nyt tuntuneet?

– On ollut erittäin hienoa palata Tahkoon, omaan kasvattajaseuraan, ja päästä mukaan aktiivitoimintaan. Joitain vuosia olen toiminut muualla pesäpallon parissa, muun muassa Raumalla ja Viinijärvellä naisten superpesiksessä ja Kiteellä A-poikien ja miesten superpesisjoukkueen mukana, mutta sydämeltäni olen koko ajan ollut tahkolainen.

Paljon on tietysti ollut uuden opettelemista, muutamassa vuodessa on tullut monia uusia, innokkaita seuratoimijoita, joihin tutustua. Ison seuran taloushallinto vie suuren osan työajasta.

 

Tahko on perinteikäs ja menestyksekäs seura. Miten kommentoisit seuran nykytilannetta?

– Tahkolla menee tällä hetkellä oikein hyvin, sillä olemme yksi Suomen suurimmista seuroista, meillä on paljon pesisosaamista, perinteitä, ja talous on tasapainossa. Suurimmat haasteet – kuten mielestäni koko suomalaisessa urheilussa – liittyvät siihen, kuinka saamme uusia lapsia mukaan sekä liikkumaan että osaksi urheiluseuran toimintaa entiseen tapaan.

 

Olet myös naisten superpesisjoukkueen ykköspelinjohtaja, joten pesäpallon ympärillä parissa arkesi varmasti pyörii. Millainen pesäpalloihminen olet ja mitä tuot Tahkolle toiminnanjohtajan pestisi myötä?

– Koen olevani pesäpalloihminen 24/7, hengitän lajia kaikin keinoin. Olen innoissani päästä mukaan kehittämään tahkolaista valmennusjärjestelmää, jotta pystyisimme tuottamaan entistä enemmän huippupesäpalloilijoita seurallemme. Toiminnanjohtajan työssä on hienoa päästä käyttämään omaa koulutuspohjaa (kauppatieteiden maisteri) ja niistä saatuja oppeja, ja kehittää toimintaa edelleen.

 

Tahko Pesis Oy:n toimisto säilyy edelleen Pihkalan kuuluttamorakennuksen yläkerrassa, mutta junioripäällikkö Ella Kaasisen ja Ry:n toiminnanjohtaja Antin löydätte parin viikon päästä Pihkalan huoltorakennuksen toisesta kerroksesta!

 

Menestyksekästä Uutta Vuotta 2019!

 

Artikkelikuva: Lasse Wirzenius

2019-01-03T16:10:07+03:00 3.1.2019|Uutiset, Yleinen|