Leidit kokoontuivat kauden toiselle leiriviikonlopulle

Valmistautuminen superpesiskauteen 2019 on Hyvinkäällä jo täydessä vauhdissa. Isänpäivään päättynyt viikonloppu kokosi jo toistamiseen yhteisen leiriviikonlopun äärelle myös Tahkon Leideinä tunnetun naisten superpesisjoukkueen.

Leidien leirissä ollaan kauteen lähdettäessä hieman uuden tilanteen edessä. Aiemmin jatkuvasti yhdessä harjoitelleeseen joukkueeseen on liittynyt mukaan pidemmällä asuvia pelaajia, jotka hoitavat arkiharjoittelunsa omilla kotipaikkakunnillaan. Tiiviiseen tahtiin vietettävät leiriviikonloput nousevat näin tärkeään rooliin kasaamalla koko pelaajiston yhteen ja tarjoavat samalla mainion mahdollisuuden joukkueelle hioutua yhteen.

Yhteistyö fysioterapeutti Susanna Jaakkolan kanssa on lähtenyt loistavasti käyntiin.

Perjantaista sunnuntaihin kestänyt kauden toinen leiriviikonloppu oli yhdistelmä useampia intensiivisiä lajiharjoituksia, pelikirjaan porautuvia palavereja sekä Susannan kehonhallintaklinikkaa. Kaikkea järjestettyä ohjelmaa enemmän oli organisaation piirissä kuitenkin odotettu uusien pelaajien tapaamista. Iida Tossavaisen taituruutta päästiin todistamaan jo muutamaa viikkoa aiemmin, mutta Lappajärveltä Hyvinkäälle siirtynyt Essi Ritola sekä Espoon Pesiksen kasvatti Marianne Penttinen astelivat perjantaina ensimmäistä kertaa uuden joukkueensa riveihin. Naisten ensiesiintyminen oli sekä odotettu että ehdottoman positiivinen tapahtuma.

”Jos pitäisi tämän ensimmäisen kohtaamisen perusteella luonnehtia näitä kahta, kuvailisin Essiä erittäin voitontahtoiseksi ja Mariannea superurheilulliseksi. Heillä oli kyllä asenne kohdillaan heti ensimmäisestä leiripäivästä alkaen”, summasi Leidien luottopakki Lotta Vahvelainen.

Tahko ry:n puheenjohtajana toimiva Kari Käyhkö seurasi toista leiriviikonloppua myös silmä tarkkana ja yhtyi Loden analyysiin:

Uuden pelaajat lukitsivat heti myös paikkansa Leidien pukuhuoneesta.

”Essi ja Marianne tulivat mukaan todella hyvällä ja avoimella asenteella. Sanoisin, että erittäin kivoja tyyppejä molemmat! Tämä leiriviikonloppu kyllä osoitti, että kaikki uudet pelaajat osuvat pelaajaprofiileiltaan täydellisesti Leidien ryhmään, eikä vähiten siksi, että halu oppia ja kehittyä on kova”.

Essi ja Bulu eivät kuitenkaan olleet viikonlopun ainoat uudet kasvot. Aiemmin samalla viikolla Leidien kanssa vuoden mittaisen pelaajasopimuksen allekirjoittanut Jyväskylän Pesiksen kasvatti Jessi Vatanen pääsi heti lauantaina sovittamaan päälleen tahkonkeltaista peliliiviä ja tutustumaan uuteen joukkueeseensa.

 

 

”Ensimmäinen yhteinen leiriviikonloppu tuntui todella hyvältä! Tiesin entuudestaan, että Leidit ovat lahjakas ja nuorekas porukka, mutta muuten ei ollut juuri mitään hajua, mitä tuleman pitää”, sanaili Jessi harjoitusrupeaman jälkeen.

Kovasta heittokädestään tunnettu Jessi viihtyy sekä etukentällä että polttolinjassa. Nuorekas pelaajaprofiili ja kova halu ottaa kehitysaskelia pelaajana ovat juuri niitä ominaisuuksia, jotka saavat Vatasen sopimaan Leidien ryhmään erinomaisesti.

”Jessi noudattelee myös samaa linjaa muiden vahvistusten kanssa; loistava sisääntulo joukkueeseen ja kaikin puolin samanhenkinen peluri kuin muut Leidit. Valmennusjohto onnistui mielestäni erinomaisesti uusien pelaajien kartoituksessa, saimme mukaan ryhmädynamiikan kannalta loistavia palasia”, arvioi Käyhkö.

”Viikonloppu jätti kaikkineen jälkeensä erinomaiset vibat! Pari kuukautta tiukkaa työtä yhdessä ja tämä joukkue on todella mielenkiintoinen seurattava ensi kesänä”.

Varsin mielenkiintoista seurattavaa oli myös viikonlopun ehdoton kruunu, Hyvinkään Pontevan vetämä koristreeni. Kiitos HyPo ja erityisesti valmennuskaksikkomme Kaisu-Päde!

2018-11-12T23:48:14+03:00 12.11.2018|Naiset Superpesis, Uutiset, Yleinen|