Kauden päätös- ja palkitsemistilaisuudessa mitalisadetta!

Kausi 2018 on nyt virallisesti saatu pakettiin, sillä tiistaina 9.10. Hyvinkään Tahkon juniorijoukkueet kokoontuivat Puolimatkan koululle viralliseen kauden päätös- ja palkitsemistilaisuuteen.

Illan avasi Tahkon puheenjohtaja Kari Käyhkö. Hänen puheestaan nousi esille seuran huikea menestys ja oikeanlainen ja kehittävä sekä seuraa eteenpäin vievä työ joukkueiden taustoissa. Erityisesti poikajunioreiden huikea menestys jokaisessa ikäluokassa on sellainen saavutus, mitä ei varmasti kovinkaan monessa seurassa ole nähty.

Mitalisade oli siis taattua, ja oli jälleen kerran hieno huomata, kuinka moni oli päässyt paikalle juhlistamaan hienoa pesäpallokautta.

 

Vasemmalla Tahko ry:n puheenjohtaja Kari Käyhkö avajaispuheensa kimpussa. Keskellä Tahkon Leidien eli naisten superpesisjoukkueen pelaajat ja Tahkon kasvatit Ira Jokivalli ja Lotta Vahvelanen, jotka jakoivat hymyssä suin junioreille palkintoja. Oikealla ihanat juontajat ja pesissydämet Terho Heliranta ja Henna Backberg.

 

F-tytöt pelasivat hienosti aluesarjassa ja saivat paljon onnistumisen ja ilon hetkiä. Joukkueesta palkittiin Saaga Hurmerinta (vuoden kehittyjä), Enni Tikka (hyvä pelisilmä) ja Milja Yli-Anttila (varma suorittaja).

 

Myös F-pojat pelasivat kehittävän kauden pelinjohtajiensa Hannes Haaviston, Ukko Peltolan, Nooa Hoikan ja Aleksanteri Haukan opastuksella. Joukkueesta palkinnot pokkasivat: Jooa Paljakka, Joonas Miettinen ja Aatu Hänninen, jotka raadin mielestä olivat eteenpäin menijöitä kaikki!

 

E-tytöt voittivat eteläisen aluesarjan pronssia! Siiri Rantonen, (joukkueen zemppari ja kaikkien kaveri), Iiris Havukainen (kauden kehittyjä) ja Eevi Puro (joukkueen ratkaiseva sisäpelaaja) pokkasivat mitalien lisäksi pokaalit hienosta kaudesta.

 

E-poikien aluesarjan kilpasarjajoukkue voitti upeasti pronssia! Vasemmalla E-poikien pelisarjan palkitut, keskellä kilpasarjajoukkueen joukkuekuva ja oikealla kilpasarjan palkitut.

 

E-pojat Pelisarjan kolme parasta:

Kehittynein pelaaja kaudella: Matias Rantahuhta – tasaista kehitystä kaikilla osa-alueilla, korkea harjoitusmotivaatio.
Luottopelaaja: Otto Räty – luotettava ja varma ulkopelaaja millä tahansa pelipaikalla, hyvä vaihtolyöjä
Kultainen maila: Tobias Kerola – Topi löi, muut juoksivat.

E-pojat Kilpasarjan kolme parasta:

Johannes Kerola: Huikea kehitys lukkaroinnissa. Korkean tolpan jälkeen useasti pilli soi.
Vili Rantanen: Taitava sisäpelaaja. Lyöntiin tuli kesän aikana vaarallisuutta. Läpäreitä ja hyvät pienet.
Eeli Rintamäki: Joukkueen yleispelaaja, etenee, vaihtaa ja kotiuttaa. Kaikki roolit hoituvat.

 

 

Kaudella 2018 nähtiin kaksi D-tyttöjoukkuetta: D04-tytöt (joukkuekuva keskellä) taistelivat itselleen aluesarjan kilpasarjassa hopeaa ja pelaajapalkinnot saivat kesän aikana lisää varmuutta kasvattanut lyöjätykki Tania Suomalainen, varma suorittaja Kaisa Ruohio sekä Sonja Leskinen, jonka varmaa perussuorittamista, sekä uusien ominaisuuksien oppimista raati ihaili. Tania ja Sonja kuvassa vasemmalla. Oikealla kuvassa ovat D05-ikäluokan palkitut: Sinna Eskola – saapui ryminällä ratkaisurooliin ja upeasti osaksi joukkuetta. Ihailtavasti jaksoi koko kauden kulkea Hollolasta Hyvinkäälle useita kertoja viikossa. Anni Huovila – vuoden kehittyjä. Tunnollinen harjoittelu ja päättäväisyys todella näkyi, varmaa ja monipuolista pelaamista uudella tasolla läpi kauden. Iita Immonen – sinnikäs, tunnollinen, huippuasenne ja aito joukkupelaaja. Nousi kopparina uudelle tasolle ja haastoi ensin itsensä, sitten ulkokentät etenijänä.

 

D-pojat pelasivat hurjan määrän pelejä, ja leirimenestyksen lisäksi saivat palkinnoksi työntäyteisestä kaudestaan alueellisen kilpasarjan pronssia.

 

D-pojat pelasivat hienosti kahdella joukkueella, ja Tahko Brown voitti suurleirillä SM-hopeaa ja aluesarjan pronssia – Upea saavutus niin pelaajilta kuin taustajoukoiltakin!

Yellow / D-Pelisarja, palkitut:

Luka Kokkonen, taitava vaihtaja
Ville Ruohonen, huikea kehitys kahdessa kesässä
Niilo Heinonen, ulkokentän lukko

Brown / D-Kilpasarja, palkitut:

Eetu Pöllänen, vikkelä kärki jolta onnistuu myös kotiutus
Jaakko Helminen, taitava pelimies niin sisällä kuin ulkona
Mikke Tschesmenski, kunnarien kunkku

 

C-tytöt pelasivat SM-karsintaa ja eteläistä aluesarjaa, ja leirin kehittävien pelien lisäksi voittivat aluesarjassa pronssia! Joukkuetta vahvistivat kauden aikana hienosti D04-ikäluokasta Netta, Noora, Tania ja Sonja. Kiitos tytöt!

 

Joukkueen henkilökohtaiset palkinnot menivät:

Loviisa Laulainen, Itä-Länsi tason pelaaja jonka fysiikka ja pelinlukutaito on huippuluokkaa.
Iiris Valonen, Vuoden kehittyjä jonka asenne ja motivaatio harjoitteluun ihastuttaa.
Liina-Lotta Rättö, taitava peluri, joka ottanut suurimmat harppaukset varsinkin henkisellä puolella.

 

C-pojat menestyivät laajalla rintamalla. Vasemmalla kuvassa C1-poikien palkittu Joose Kukkola, keskellä ylhäällä C1-pojat, keskellä alhaalla C2-pojat, ja oikealla C2-poikien palkitut Ilkka Kivekäs ja Eetu Lehto.

C1-pojat taistelivat Seinäjoen nuorisoleirillä SM-pronssia ja pronssia saivat kaulaansa myös alueellisen kilpasarjan menestyksestä!

C2-pojat:

Hyvästä kaudesta ja asenteesta palkitaan:
Eetu Lehto, Samu Kyhyräinen ja Ilkka Kivekäs

C1-pojat

Hyvästä kaudesta ja asenteesta palkitaan:
Väinö Väänänen, Ville Vierimaa ja Joose Kukkola

 

Palkintojen jakajana illan toiminut Ira Jokivalli pääsi myös palkittavaksi, kun hän pokkasi B-tyttöjen parhaan pelaajan palkinnon. Hymy oli herkässä myös keskellä olevalla Minttu Reunasella (paras sisäpelaaja) ja oikealla palkintoaan kädessään pitävällä Lotta Magnussonilla, joka palkittiin parhaana ulkopelaajana. Ihanat nuoret naiset!

 

B1-pojat (joukkuekuva keskellä) pelasivat huiman kauden ja työnteko palkittiin kauden päätteeksi SM-pronssilla. Vasemmalla B1-joukkueen palkitut ja oikealla B2-joukkueen palkitut.

Tahkon B2-poikajoukkue pelasi B-poikien valtakunnallista kilpasarjaa sijoittuen kymmenen joukkueen alkulohkossa seitsemänneksi. Joukkueesta palkitaan:

1. Juuso Luostari
2. Akseli Peltola
3. Aapo Korhonen

Tahkon B1-poikajoukkue pelasi kesän upeasti ja tuloksena valtakunnallisesti sarjan kolmas tila. Joukkue on mitalinsa saanut ja yksilötasolla joukkueesta palkitaan:

1. Aleksanteri Haukka – Pelasi koko kauden suuressa roolissa niin sisällä kuin ulkonakin ja kantoi annetun vastuun loistavasti. Joukkueen suurimman läpilyöntipotentiaalin omaavana löi kauden aikana liki 10 kunnaria ja ulkopelissä suolasi sarjan kovimmalla kädellä etenijöitä kopparin paikaltaan. Joukkueen kapteenina hoiti myös TK-sakkojen määräämisen sekä hutunkeittojen häviämisen.
2. Totti Nikula – Kantoi suurimman vastuun etenemisestä, josta osoituksena voitti ylivoimaisesti pudotuspelien kentällemenotilaston. Ulkona pelasi kauden aikana useilla pelipaikoilla, joka on osoitus monipuolisuudesta. Hiljainen ja nöyrä puurtaja.
3. Kaapo Kalmari – Pelinjohtajan unelmapelaaja, joka hoitaa sisäpelissä roolin kuin roolin. Ulkopelissä lukee peliä todella mallikkaasti ja omaa yhden joukkueen varmimmista räpylöistä. Kehittyi etenijänä paljon. Bravuurilyöntinä vasurin koukku.

 

A-poikien kausi päättyi siihen kirkkaimpaan ja halutuimpaan: Suomenmestaruuteen! Vasemmalla Aku Kettunen pitää käsissään joukkueen ansaitsemaa pokaalia, vierellään 2PJ Juuso Kerola, Santtu Patova ja Atte Brandt. Oikealla joukkueen palkitut Aku Kettunen ja Patrik Vartama, Samu Saarisen palkintoa pitelee käsissään Juuso Kerola.

 

A-poikien huima kausi päättyi hienoimmalla mahdollisella tavalla: SM-kultaan. Joukkueessa pelasivat:

Atte Brandt
Jere Handolin
Jere Harjuvaara
Mikael Hasu
Aleksanteri Haukka
Mika-Matti Heinonen
Eetu Hämäläinen
Matias Kauppinen
Aku Kettunen
Erik Lahti
Leevi Lehto
Miki Leppäniva
Santtu Patova
Samu Saarinen
Tuomas Tyni
Patrik Vartama

Pelinjohto, valmennus ja joukkueenjohto:

Mika Lehto
Juuso Kerola
Paula Kauppinen, Joukkueenjohtaja

 

Miesten suomensarjan palkitut: Nooa Hoikka, Luukas Levänen ja Henrik Ristolainen

 

Tahkon nuorekas miesten suomensarjajoukkue pelasi etelälohkossa hyvin ja oli todella lähellä päästä pelaamaan lohkon välieriä ja lopulta vain yksi piste erotti joukkueen neljännestä sijasta. Joukkueesta palkitaan seuraavat pelaajat:

1. Nooa Hoikka
Ulkopelissä erittäin pallovarma ja hyvin peliä lukeva polttolinjapelaaja. Tarvittaessa pelasi myös lukkarina. Sisäpelissä kovat tehot, joista osoituksena etelälohkon tehotilaston sekä kärkilyöntitilaston voitot

2. Luukas Levänen
Ulkopelissä kovaheittoinen ykkösvahti. Sisällä eteni ja vaihtoi tehokkaasti ollen etelälohkon kärkilyöntitilaston 3. Jaksoi muistuttaa äänenkäytöstä muita pelaajia.

3. Henrik Ristolainen
Takuuvarmaa suorittamista sekä ulko- että sisäpelissä. Ei tee itsestään numeroa, vaan antaa tekojensa puhua puolestaan. Kun tarvittiin ratkaisija astui Henrik esiin.

 

JunioriTahkon valitsemat vuoden 2018 palkintojen saajat vasemmalta oikealle: Aleksanteri Haukka, Tiia Wetterstrand, Ari Jokivalli haki vaimonsa Krista Jokivallin palkinnon, Hannes Haavisto, Nooa Hoikka haki B-poikien joukkueenjohtaja Taina Haukan palkinnon ja oikealla Tommi Peltonen.

 

Kauden päätteeksi palkittiin myös JunioriTahkon valitsemat menestyjät!

Vuoden nuorisotuomari
Hannes Haavisto (Hyvinkään pesäpallotuomarikerhon valitsema)

Vuoden Tahkolainen
Krista Jokivalli (Tahkolainen aktiivisuupalkinto palkitsee tänä vuonna pitkään pyyteetöntä työtä joukkueiden ja seuran eteen tehneen henkilön)

Vuoden joukkueenjohtaja
Taina Haukka (Kovaa työtä joukkueiden takana ja sai myös joukkueensa kanssa palkinnon mitalin muodossa kauden päätteeksi)

Vuoden valmentaja
Pasi Kokkonen (ammattilaisen asenne valmentamiseen ja se näkyi myös joukkueen tuloksissa)

Vuoden pelinjohtaja
Tommi Peltonen (joukkueensa valtakunnan leirillä mitalikantaan johtanut pelinjohtaja/valmentaja)

Vuoden tyttöpelaaja
Tiia Wetterstand (B-tyttöjen avainpelaaja sekä naisten superpesisjoukkueen, Tahkon Leidien pelaaja)

Vuoden poikapelaaja
Aleksanteri Haukka (Kaudella 2018 urakoinut Allu pelasi lähes 70-ottelua. Otteluita kertyi seuraavista sarjoista: B-pojat, A-pojat, Ykköspesis, Suomensarja ja loppukaudesta myös miesten superpesis. Hieno kausi päättyi kahteen SM-mitaliin).

 

TAHKO ONNITTELEE JOKAISTA PALKITTUA JA JOUKKUETTA UPEASTA KAUDESTA!
KIITOS HIENOSTA PESISKESÄSTÄ!

2018-10-11T12:09:57+03:00 10.10.2018|Juniorit, Uutiset, Yleinen|