Tossavainen täydentää Leidien joukkueen

Tahkon Leidien sopimuspelaajien määrä täydentyy 13:een, kun oululaissyntyinen Iida Tossavainen liittyy joukkueeseen kahden vuoden mittaisella sopimuksella. Vuonna 1999 syntynyt Iida pelasi edelliskauden Lipottarien superpesisjoukkueessa ollen joukkueensa tehokkain etenijä 22:lla tuodulla juoksulla. Huippulupaava Iida pelasi menneellä kaudella B-tyttöjen Itä-länsi-ottelussa ja valittiin idän joukkueen parhaaksi pelaajaksi.

”Hyvinkäälle siirryn erittäin odottavin mielin! Joukkue on superpesistasolle nuori ja erittäin lupaava, joten sovin varmasti hyvin joukkoon mukaan.”

Tahkoon Iida tuo sisäpeliin erityisesti etenemisvoimaa ja vaihtopelitaituruutta. Ulkopelissä liukasliikkeisen Oulun Lippo Junioreiden kasvatin löytää linjasta.

”Omia vahvuuksiani ovat erityisesti nopeus ja ketteryys. Sain edelliskaudella lisää vastuuta etenijänä ja kehityin etenemisessä paljon. Ulkopelissä olen hyvä lukemaan lyöjiä ja sijoittumaan sen mukaan.”

Tossavaisen elämässä on viime aikoina tapahtunut myös muita jännittäviä muutoksia. Kesällä alkanut varusmiespalvelus pitää nuoren naisen kiireisenä aina ensi kesään asti.

Iidan lennokkaat syöksyt ihastuttavat tulevalla kaudella Pihkalassa (Kuva: Pekka Tuominen)

”Johtajakoulutus on tällä hetkellä käynnissä ja tällä viikolla selviää mahdollinen RUK-komennus Haminaan. Täytyy rehellisesti myöntää, että matkapelaajaksi siirtyminen jännittää hieman, sillä tähän mennessä oma elämä on aina ollut Oulussa. Mielenkiinnolla odotan tulevaa! Tahdon ennen kaikkea kehittyä Tahkossa pesäpallon jokaisella osa-alueella ja erityisesti etenijänä entisestään. Haluan olla joskus Suomen paras etenijä” Tossavainen naulaa loppuun määrätietoisesti.

Nuoren huippulupauksen saaminen Leideihin sai myös pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäen hymyilemään leveästi.

”Olen erittäin iloinen, että Iida koki Hyvinkään parhaaksi paikaksi mennä urallaan eteenpäin! Kyseessä on eittämättä huippulupaus, yksi oman ikäluokkansa parhaista pelaajista. Iida omaa modernin pesäpallon avainominaisuuden, huippunopeat jalat ja tuo kovana etenijänä huimaa lisäarvoa pelaamiseen. Seuran kannalta lämmitti erityisesti Iidan sitoutuminen pitkäjänteiseen projektiin allekirjoittamalla useamman vuoden mittaisen sopimuksen. Iida sopii joukkueen profiiliin ikänsä ja tavoitteellisuutensa pohjalta erinomaisesti.

Tahkon Leidien sopimuspelaajien määrä nousee näin ollen 13:een ja kauden 2019 joukkue on valmis. Harjoitusvahvuudessa superpesispaikkaa kärkkymässä on lisäksi kuusi seuran omaa nuorta kasvattia.

2018-10-08T16:08:54+03:00 8.10.2018|Naiset Superpesis, Uutiset, Yleinen|