Oulu niukasti parempi A-poikien finaaliavauksessa

Poikien superpesiksen finaalisarjan avauspelistä tuli odotetun tiukka. Oulun Lippo Junioreiden joukkue kävi ryöstämässä Tahko kotiedun lukemin 0-1 (6-7, 6-6). Suomenmestaruus on näin katkolla Raksilassa ensi tiistaina 18.9. Tahko taisteli itsensä välierissä sillasta loppuotteluun ja samanlainen tasonnostotavoite on nyt edessä, jotta finaalisarja saisi huipennuksensa kotiyleisön edessä Pihkalassa. Oulun palkitut: I Ari Lankinen, II Jonne Luhtavaara. Tahko I Aku Kettunen, II Santtu Patova.

Kokoonpanot ja tilastot >>

Oulu sai ottelulle unelmalähdön, kun Jonne Luhtavaara puhkaisi palottomassa ajolähdössä 3-jatkeen 1+2 -arvoisesti. Tahkon taittolinja sai eliminoitua täyden pajatson tyhjenemisen palolla kotipesään. Lyöjäjokeri Touko Loukkola löi vielä väliin vieden joukkueensa johtoon 0-4 ja toisti temppunsa myös toisessa sisävuorossa. Tässä vaiheessa Tahko sai kirivaihteensa päälle,  kun Santtu Patovan tulinen veto koppareiden väliin tuotti kaksi juoksua ajolähdöstä. Kolmas vuoropari käynnistyi tilanteessa 2-5 ja isäntien ulkokenttä piti lisäksi vieraat nollilla. 3-5 kavennusjuoksu syntyi Atte Brandtin etutilanteen puhkaisulla ja jatkotilanteessa Santtu Patova tuli kotiin Jere Harjuvaaran painuvalla vedolla.

Neljäs vuoropari alkoi kutkuttavasta tilanteesta 4-5. Lipon Ari Lankinen vahvisti oululaisten etumatkaa läpäisemällä kakkosjatkeen, mistä tuloksena ohituskunnari ja tulostaululle lukemat 4-7. Tahkon takaa-ajo alkoi lupaavasti, kun Jere Harjuvaara saateltiin kolmoselle ja paloton ajo tarjoiltiin jokeripaidassa iskeneelle Miki Leppänivalle: pallo väliin ja ”Kale” kotiin. Seuraava, edelleen paloton ajolähtö rakennettiin Aleksanteri Haukka kärkenä. Hänet kotiutti mainiossa lyöntivireessä koko pudotuspelisarjan ollut ruutupaita Samu Saarinen. Tahko teki vielä yhden ajolähdön kaksi paloa taustalla, mutta kotiutusratkaisu oli niukasti laiton. Tauolle lähdettiin Oulun tuuletellessa jaksovoittoa 6-7. Kolmostilanteet myös Oulun nimiin 12-15.

Tahko aloitti toisen jakson sisältä ja rakensi heti ajolähdön, joka kuitenkin purkautui koppiin. Sisävuoron jatkosta ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Myös oululaisten ensimmäinen sisävuoro oli juoksuton. Tahkon toisessa sisävuorossa alkoi sitten tapahtua: Miki Leppäniva hyödynsi saamansa palottoman ajon ja kotiutti Matias Kauppisen. Ajot jatkuivat ja kotipesään kiisivät Patrik Vartama Atte Brandtin saattelemana ja Santtu Patova Jere Harjuvaaran mailasta. Samu Saarinen kunnostautui vaihteeksi etenijänä tuodessaan Tahkon neljännen juoksun Leppänivan onnistuttua jälleen kerran. Saarisen lyöntisarakkeeseen kirjattiin myös Tahkon 5-0 -juoksu.

Oulu sai otteen pelistä kolmannessa vuoroparissa. Tahkon ulkokenttä onnistui tekemään nopeat kaksi paloa, mutta kolmas palo ajolähdöstä muuttuikin juoksuksi, kun palautusheitto kirposi lukkari Brandtin räpylästä. Jokeri Loukkola viimeisenä lyöjänä upotti pallon jatkeelle mahdollistaen näin Lipon lyöntikierroksen jatkumisen. Lisäkavennusta ei kuitenkaan nähty. Tahko teki viimeisessä sisässään yhden juoksun, kun Santtu Patova iski kotiin Aku Kettusen. Tahko ryhmittyi ulkokentän puolustusasemiin johtotilanteessa 6-2. Lipon takaa-ajo käynnistyi räväkästi Ari Lankisen läpilyönnillä etutilanteessa 1+1 tuloksella. Tästä helposti pesät täyteen ja paloton ajolähtö Eetu Sunille. Joukkueen kapteeni näytti vahvuutensa ja sijoitti painuvan lyöntinsä linjan taakse. Tilanne näin 6-5. Tahko taisteli etutilanteen vaihtolyönnistä takapalon, mutta ei pystynyt torjumaan 1-3 -tilannetta viimeisenä lyöjänä purkamaan tulleen Loukkolan kotiutuslyöntiä. Jakso tasan 6-6 ja finaali katkolle Raksilaan. Koko ottelun osalta kolmostilanteet 26-25 ja kärkilyönti% 60-53.

Raksilassa tullaan näkemään tiukka taistelu tiistaina 18.9. klo 16 alkaen. Jos et Oulussa, ole mukana liveseurannan välityksellä!

2018-09-14T18:36:23+03:00 14.9.2018|Juniorit, Uutiset|