Ritola Tahkoon – Hytönen ja Heikkilä jatkavat

Tahkon Leidien kauden 2019 valmistelut ovat pitkällä ja joukkueen sekä taustaorganisaation kokoaminen sujuu suunnitelmien mukaisesti.

 

Pelaajapuolella saatiin jatkuvuutta, kun Anni Heikkilä (1+1) ja Emmi Hytönen (1) kirjasivat nimensä jatkosopimuspaperiin ja kiitävät pesänvälejä Tahkon väreissä myös tulevalla kaudella. Kolmatta kauttaan Tahkossa aloittava Emmi pelasi uransa parhaan ulkopelikauden kolmoskopparina, tuoden sisäpelissä 23 juoksua runkosarjassa. Vuonna 1999 syntynyt, lukkarina ja kolmosvahtina pelannut Anni nähdään Tahkon paidassa näin ollen toista kautta. Sisäpelissä niin vaihtajana kuin kärkenäkin taituroinut Heikkilä aloittaa ensimmäisen kautensa virallisesti aikuispelaajana, kun B-juniorivuodet ovat tämän kesän jälkeen takana.

 

Essi Ritola matkaa Pohjanmaalta Hyvinkäälle (Kuva: Pekka Tuominen)

Uutena pelaajana Leidien rivistöön liittyy Essi Ritola, joka on ammentanut pesisoppinsa Pohjanmaalla. Vuonna 1997 syntynyt Jalasjärven Jalaksen kasvatti on pelannut viimeiset kaksi kautta Superpesistä Lappajärven Veikkojen riveissä.

”Liityn Tahkoon erittäin odottavin ja positiivisin mielin. Olen koko urani pelannut Pohjanmaalla ja nyt oli aika hakea uusia tuulia omaan pelaamiseen. Tahko on nuori ja kehittyvä joukkue. Minulla on vahva tahto kehittyä pelaajana ja Hyvinkäällä minulla on siihen erittäin hyvä mahdollisuus.”

 

”Joukkueesta tunnen entuudestaan Titta Siilinin ja Lotta Vahvelaisen, joiden kanssa olen tutustunut vuosien saatossa Itä-Länsissä. Toivottavasti pääsen nopeasti joukkueeseen sisään ja muu joukkue ottaa minut hyvin vastaan”

 

Urallaan etukenttää ja linjapaikkoja ulkopelissä pelannut Ritola kuului Lappajärvellä vuosia joukkueensa avainpelaajiin. Päättyneellä kaudella Essin kärkilyöntisarakkeeseen kirjattiin peräti 95 kärkilyöntiä runkosarjassa.

 

”Olen ennen kaikkea tunnepelaaja, joka antaa onnistumisten näkyä kentällä. Rakastan voittamista! Sisäpelissä vahvuuteni löytyvät varmasti kovista lyönneistä. Toivottavasti ensi kaudella nähdään teräviä vetoja luukkuihin ja rajoihin”, Essi toteaa. Tämä varmasti sopii myös avaran Pihkalan kotiyleisölle.

 

”Pesäpallo on nykymuodossaan nopeuspeli ja etenijöitä tarvitaan. Emmi on kokenut pelaaja ja pelasi erittäin hyvä kauden tänä vuonna. Uskon kuitenkin, että Emminkin uran paras kausi on vielä edessäpäin. Heikkilän Anni on Emmin tavoin hyväjalkainen pelaaja ja juuri sellainen kunnianhimoinen pelaaja, jota tähän systeemiin tarvitaan. Anni tahtoo kehittyä päivä päivältä ja on ilo olla auttamassa tällaista pelaajaa. Anni tuo määrätietoisuutta ja esimerkkiä huippu-urheilijana olemiseen. Ritolan Essi puolestaan omaa valtavan potentiaalin pelaajana. Hänellä on ominaisuuksia olla itälänsitason pelaaja. Essillä on hyvä heittokäsi, paljon lyöntivoimaa ja hän on erittäin peliälykäs. Essissä on sellaista käyttämätöntä potentiaalia, jota pyrimme saamaan ensi kauden aikana irti. Hän on profiililtaan juuri meidänlaisemme pelaaja: nuori, kehittyvä, taitava ja huippuvuodet edessä.” kommentoi Leidien pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki.

 

Kapteeni Kaasinen päättää huippu-uransa ja jatkaa seuran junioripäällikkönä (Kuva: LasseW)

Pelaajaringissä nähdään myös poistujia. Kaksi kautta Tahkoa edustanut, joukkuetta Superpesikseen nostamassa ollut kapteeni Ella Kaasinen päättää näillä näkymin pesisuransa. Myös koppari Sanni Järveläinen pakkaa huippupesiksen osalta piikkarinsa laatikkoon. Vaikka pelaajaura päättyykin, molemmat naiset nähdään kuitenkin Tahkon riveissä jatkossakin. Ella jatkaa toimintaansa Tahko ry:n junioripäällikkönä ja Sanni siirtyy valmennuspuolelle tuomaan omaa osaamistaan joukkueen käyttöön kehonhuollon puolella.

 

 

 

”Olen tosi onnellinen pelivuosista, jotka pesäpallo antoi minulle. Loukkaantumisista huolimatta sain pelata melko pitkään, mutta nyt valitettavasti selän kunto ei enää mahdollista pelaamista haluamallani tasolla. Nyt on aika antaa aikaa perheelle ja läheisille, jotka ovat aina tukeneet minua ja uraani pyyteettömästi. Älyttömän iso kiitos kuitenkin Leideille näistä kahdesta viime kaudesta. Olen tosi ylpeä ja onnellinen, että sain olla osa tätä tarinaa ja toivon, että mahdollisimman moni löytää tiensä katsomoihin. Näin ihanat naiset ansaitsee koko hyvinkääläisyleisön tuen kohti Suomen pesishuippua!”   -Ella Kaasinen

 

Sanni siirtyy pelaajistosta valmennuspuolelle (Kuva: LasseW)

”Täytyy hattua nostaa molemmille naisille. Ella on ollut iso osa tätä prosessia nuoren joukkueen nostamisessa Superpesis-tasolle. Ella tunsi sarjaa jo entuudestaan ja omalla esimerkillään sekä näytti että puhui mitä työskentely huipulla vaatii. Intohimo pesäpalloon huokuu Ellasta päivittäin. Sanni puolestaan otti heti paikkansa joukkueessa, toi itsestään kaiken jokapäiväiseen työhön ja näytti muille huippu-urheilijan arjen mallia. Kaksi johtohahmoa poistuu näin pukukopista, joten nyt on muiden aika astua näihin saappaisiin. Upeita persoonia ja hienoa, että pääsemme tekemään töitä yhdessä jatkossakin” toteaa joukkueen 2. pelinjohtaja Jukka Eronen.

Tahkolla on näin ollen kasassa 11 pelaajasopimusta kaudelle 2019. Joukkueen kokoaminen jatkuu suunnitellusti ja aikataulussa.

 

2018-09-12T06:59:43+03:00 12.9.2018|Naiset Superpesis, Uutiset, Yleinen|