A-pojat finaaliin! Oulun Lippo Pihkalaan torstaina

Sotkamon Jymy lähes käveli Tahkon yli välieräsarjan avauksessa, mutta keltapaidat kokosivat rivinsä, taistelivat kauden toistaiseksi parhaan ulkopelin turvin kotiedun takaisin Hiukassa ja katkaisivat välierät edukseen ratkaisevassa ottelussa kotikentällään. Tahko sinetöi finaalipaikkansa ottelutuloksella 1-0 (4-4, 4-3). Kauden ennätysyleisö tuskin jäi ilman tunne-elämyksiä tässä vuoristoratamaisessa kamppailussa, jossa pelin hallinta vaihteli puolelta toiselle. Sotkamo oli kolmostilanteiden määrässä hieman edellä 13-17. Kärkilyönneillä mitattuna edettiin tasatahtia. Vieraiden parhaina palkittiin Kalle-Tapio Huusko ja Antti Kiiskinen. Kotijoukkueen vastaavat olivat Atte Brandt ja Miki Leppäniva.

Kokoonpanot ja tilastot >>

Jymy aloitti sisältä ja teki juoksun lyöjäjokerinsa Roope Haapsalon takakenttävedolla. Tahko puolestaan tehtaili kaikki ensimmäisen jakson juoksunsa toisessa sisävuorossa 1+1 -arvoisilla läpilyönneillä. Atte Brandt tykitti puhtaassa kakkostilanteessa pallon muuntajalle, ja heti perään Jere Harjuvaaran koppikumura yllätti kopparin vastaavassa tilanteessa. Tahko onnistui puolustamaan 4-1 johtoaan Jymyn viimeiseen sisävuoroon saakka. Sotkamon Kalle-Tapio Huusko nosti joukkueensa peliin mukaan kahdella vastustamattomalla lyönnillä kahden palon tilanteessa. Seuraavalla lyöntikierroksella tilanne pedattiin uudelleen Huuskolle, joka jälleen onnistui kotiutuksessaan ja tilanne näin 4-4. Tahkolla oli vielä oma sisävuoronsa jäljellä, mutta hyökkäys jäi torsoksi.

Toinen jakso alkoi Tahkon sisävuorolla, joka tuotti yhden juoksun Samu Saarisen mailasta. Ulkokenttä piti Sotkamon nollilla. Toisessa sisävuorossa kotijoukkue teki kaksi juoksua jokereillaan,  mainiosti onnistuneen Miki Leppänivan mailasta. Kiituri Eetu Hämäläinen tuli kotiin määrämittaisella sijoituksella ja Samu Saarinen kotiutui heti perään komealla jatkelyönnillä. Sotkamokin sai juoksutilinsä auki Roope Haapsalon saumapuhkaisulla. Kolmannen vuoroparin jälkeen tilanne oli kutkuttavasti 4-2 Samu Saarisen onnistuttua jälleen mailan varressa. Sotkamon kavennus oli tutusti Roope Haapsalon käsialaa. Sotkamo pyöritti jatkuvaa ajoa, mutta Aku Kettusen upea syöksykoppi esti juoksun syntymisen ja tyhjensi pesät. Tahko aloitti viimeisen vuoroparin sisältä tilanteessa 4-2, mutta kaksi nopeaa paloa vaikeutti tilanteiden tekoa eikä lisäjuoksuja syntynyt. Jymy sai rakennettua yhden palon ajolähdön jokeriksi vaihdetulle Huuskolle. Syntyi juoksu, mutta myös takapalosta toinen risti taululle. Erik Lahdella oli kunnia etutilanteen polttoheitollaan sinetöidä finaalipaikka Tahkolle.

Finaalisarja käynnistyy Pihkalassa heti torstaina 13.9. klo 16.30, jolloin vastustajaksi saapuu Oulun Lippo. Kultamitalit saavuttaa kahdella voitolla. Tahko pelaa Oulussa tiistaina 18.9. klo 16 ja mikäli ratkaiseva kolmas peli tarvitaan, se on Pihkalassa sunnuntaina 23.9. klo 14. HUOM! Finaaliotteluun on 5 € pääsymaksu. 50 ensimmäistä pääsylipun lunastanutta saavat Tahkon fanihuivin. Kannattaa siis olla ajoissa! Alle 18-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen. Mainio buffettimme palvelee tuttuun tapaan.

2018-09-11T16:24:34+03:00 11.9.2018|Juniorit, Uutiset|