Tahko tasoitti välieräsarjan – finaalipaikka katkolla Pihkalassa maanantaina

 

Ensimmäisen välieräpelin voittaneella Sotkamon Jymyllä oli mahdollisuus lunastaa finaalipaikka toisella peräkkäisellä voitolla, mutta taisteluilmeensä löytänyt Tahko oli toista mieltä ja nappasi puhtaan voiton Hiukassa lukemin 0 2 (0-1, 4-9). Kolmostilanteet tasattiin 17-17. Erityisesti ensimmäisellä jaksolla nähtiin kahden taitavan ulkopelijoukkueen tasainen mittelö, joka piti kolmostilanteiden määrän pienenä. Tahkon joukkue oli täynnä onnistujia. Parhaana palkittiin Patrik Vartama ja kakkospalkinnon pokkasi Aleksanteri Haukka. Kotijoukkueen vastaavat olivat Matias Litmanen ja Kalle-Tapio Huusko.

Kokoonpanot ja tilastot >>

Tahkon sisäpeli käynnistyi hitaasti, mutta eteni kuitenkin nousujohteisesti. Keltapaitojen ensimmäinen kolmostilanne nähtiin vasta kolmannessa sisävuorossa, mutta kotiin asti ei taival vielä silloinkaan auennut. Jakson voittojuoksu syntyi neljännessä vuorossa, kun Tahko vihdoin sai ajolähdön pyörimään. Kaksi paloa ei ollut rasite ratkaisijan rooliin tottuneelle Jere Harjuvaaralle, jonka komea takakenttälyönti toi kotipesään Patrik Vartaman. Tahkon ulkopeli pysyi vahvana myös Sotkamon viimeisen sisävuoron ja tarvittavat kolme paloa syntyivät varsin nopeasti lukkari Atte Brandtin johtaessa tahtia. 1. jakson kolmostilanteet kirjattiin niukasti Jymylle 6-5.

Sotkamo aloitti terävästi toisen jakson mailan varressa tehden hyvillä lyönneillä kaksi juoksua. Tahko kavensi heti omassa sisässään Miki Leppänivan komealla vedolla. Jakson kulminaatiopiste oli Tahkon toinen sisävuoro, johon se tuli takaa-ajoasemissa 3-1.  Jere Harjuvaara kotiutti yhden palon ajolähdöstä Patrik Vartaman ja jatkoi vielä tilanteen Samu Saariselle. Tämä kiitti kattauksesta ja tyhjensi pajatson kakkosluukkuun suunnatulla lyönnillään vieden  joukkueensa johtoon 3-6. Saarinen täydensi vielä iltapuhdettaan tuomalla  tuplajuoksun Miki Leppänivan mailasta. Erik Lahti viimeisenä lyöjänä merkkautti Tahkon juoksusarakkeeseen lisäpinnan kotiuttaen jatkelyönnillä Atte Brandtin. Kahden vuoroparin jälkeen lukemat hyvinkääläisten hyväksi 3-8.

Voiton avain – ulkopeli – toimi Tahkolla edelleen. Kolmannessa sisässään Jymy sai kyllä rakennettua tilanteita, mutta juoksusarakkeeseen ei laitettu merkintöjä. Tahko sen sijaan lisäsi etumatkaansa yhdellä juoksulla, kun Matias Kauppinen kotiutui Santtu Patovan lyömänä. Sotkamo tuli viimeiseen sisävuoroonsa takaa-ajajana 3-9 ja onnistuikin tekemään kavennusjuoksun kakkosjatkeelta. Jatkossa nähtiin lisäksi kaksi hyvää kotiutusyritystä takakenttälyönneillä, mutta voittavat suoritukset lähtivät kuitenkin kolmoskoppari Aleksanteri Haukan heittokädestä, joka armotta tuhosi etenijät kotipesän kynnykselle. Ei lisäjuoksuja, vaan loppuvihellys ja ottelusarjan ratkaisun siirto Tahkon kotikentälle Pihkalaan, jossa ollaan jännän äärellä jo klo 16.30 alkaen.

Tahko kutsuu kannattajansa katsomoon – Pihkalan pesiskesä on kaikkea muuta kuin ohi!  Voit huoletta tulla lehtereille suoraan töistä tai opiskelemasta: buffetissamme on tarjolla suolaista ja makeaa, makkaraa ja juotavaa.

2018-09-08T19:58:03+03:00 8.9.2018|Juniorit, Uutiset|