Tahkon B-pojat kohtaavat välierissä Kouvolan

Tahkon B-pojat kohtaavat SM sarjan välierissä Kouvolan Pallonlyöjät. Ensimmäinen ottelu on maanantaina 3.9. Kouvolassa, isäntien kotiedulla, ja toinen ottelu Pihkalassa keskiviikkona 5.9. kello 17. Kaikki mukaan kannustamaan!

Runkosarjan A lohkossa joukkueet ovat kohdanneet kahdesti. Kesäkuussa Tahko voitti Kouvolan Pihkalassa 2-0 (3-1, 8-3) ja elokuussa puolestaan Kouvola otti Tahkosta niukan 1-0 (2-1, 3-3) voiton. Kouvola oli runkosarjassa lohkon ykkönen, ja Tahko saman lohkon kolmas.

Tahkon matka välieriin kulki kolmen erittäin tiukan puolivälieräottelun kautta, joissa kaikissa nähtiin supervuoro, ja yhdessä lisäksi kotiutuslyöntikilpailu. Otteluparina Tahkolla oli Veteli.

Ensimmäisessä puolivälieräottelussa Tahko kärsi niukan tappion Vetelissä. Isäntäjoukkue voitti jännittävän ottelun yhdellä juoksulla, kun peli päättyi 1–0 (4–4, 7–7, 0–0, 2–1).

Ensimmäisellä jaksolla Tahko kiri tasoihin viimeisellä vuorollaan. Toisella jaksolla Veteli johti jo 7–3, kun Tahkon taisteluhenki heräsi kolmannessa vuoroparissa, ja se pystyi tekemään tasoittavat neljä juoksua. Supervuorossa Tahko sai rakennettua tilanteita tasoittavassa vuorossaan, mutta ei pystynyt tekemään yhtä puuttuvaa juoksua. Näin ollen ratkaisu syntyi vasta kotiutuslyöntikilpailussa, jossa Tahkon pareista onnistui ainoastaan Haukka–Nikula, ja Vetelin voiton sinetöi miesten Superissakin pelaava Perttu Ruuska.

Toisessa puolivälieräottelussa Tahko oli pakkovoiton edessä kun joukkueet kohtasivat Pihkalassa. Myös tämä kohtaaminen venyi yli kolmituntiseksi ja eteni supervuoroon asti. Siinä Tahko taisteli itselleen voiton ja venytti ottelusarjan kolmanteen peliin. Luvut Pihkalassa olivat 2–1 (2–8, 8–7, 2–0).

Vetelin Ruuska löi heti ensimmäisen vuoroparin avauksen alkuun kunnarin. Veteli lisäsi johtoaan vuoroparin aikana vielä 6–0:aan. Tahko pystyi tasoittamaan ensimmäisen jakson saaliiksi kaksi juoksua, kun Veteli sai niitä kasaan kahdeksan. Toinen jakso oli tasaisempi ja Tahko pysyi niukassa johdossa aina päätösvuoropariin asti, jakson päättyessä 8-7. Jälleen siirryttiin hakemaan ratkaisua supervuorosta.

Supervuoro alkoi Tahkon kannalta nihkeästi, aikaisella kahdella palolla. Tahko kuitenkin sinnitteli ja Kalmarin juoksuttaessa Haukan kotiin syntyi ensimmäinen juoksu ja toinen heti perään harhaheitolla. Vetelin tasoittavassa vuorossa Tahkon ulkokenttä onnistui pysäyttämään Ruuskankin kovat lyönnit, ja tarvittu voitto oli taskussa.

Välieräpaikka vahvistui kolmannessa ja ratkaisevassa kohtaamisessa Vetelissä. Alun vaikeuksien jälkeen Tahko otti voiton isäntäjoukkueesta 1–2s (6–1, 2–8, 1–3).

Ensimmäisellä jaksolla Veteli otti Tikkakosken johdolla jaksovoiton 6–1. Tahkon kavennuksen avausjaksolla kolmannessa vuorossa löi Kalmari, tuoden Handolinin kotiin.

Toinen jakso alkoi Vetelin kahden juoksun tahdittamana, mutta Tahko sai pelistä otteen toisessa vuorossa. Tahko siirtyi 2-4 johtoon, purkamalla neljä perättäistä ajolähtöä onnistuneesti. Vetelin harhaheiton ja Tahkon Hoikan hyvän kotiutuksen jälkeen mailan varressa onnistuttiin tasaisesti ja jaksovoiton luvuiksi tuli 2-8.

Supervuorossa Hoikka kotiutti Handolinin palottomassa ajossa ja Luomala puolestaan onnistui lyömään kaksi juoksua. Vetelin tasoittava alkoi siis 0-3 tilanteessa. Veteli pystyi tekemään vain yhden kavennusjuoksun, joka sinetöi Tahkon välieräpaikan.

2018-09-01T19:35:05+03:00 1.9.2018|Juniorit, Uutiset|