Kausi päättyi – Sarjapaikka varmistui!

Keskiviikkona pelattiin Naisten Superpesiksen alemman loppusarjan viimeinen kierros. Tahkon Leidit kohtasi Oulun Lipottaret vieraskentällä. Itse ottelu päättyi Lipottarien 2-1 voittoon supervuoron jälkeen (4-2, 1-3, 2-1), mutta se tärkein, eli säilyminen Superpesiksessä varmistui. Hyvinkään tappiosta huolimatta ero sarjan viimeiseksi jääneeseen Lappajärven Veikkoihin kasvoi kuitenkin kahteen pisteeseen. Lavettarien tappio päätöskierroksella kovan loppukirin tehneelle Lappeenrannalle varmisti sen, että Pihkalassa pelataan naisten superpesistä myös kaudella 2019.

 

Ottelun ensimmäinen jakso oli Tahkolle vaikea, sillä joukkueen sisäpeli ei lähtenyt toimimaan. Toisella jaksolla joukkue ryhdistäytyi ja pelasi siäepliä huomattavasti huolellisemmin. Lopussa Lipottaret taisteli tarvittavat juoksut supervuoron voittoon.

-Hieno nousu ja mukava päätös kaudelle. Paljon hyviä juttuja, Tahkon Leidien 1. Pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki tiivisti ottelun jälkeen.

Tahko siirtyi ensimmäisellä jaksolla johtoon heti 1. vuoroparin aloittavalla, kun Henni Kauppinen löi ykkös-kolmos tilanteessa pallon väliin ja kotiutti Lotta Vahvelaisen. Kauan ei kuitenkaan Tahkon johto kestänyt, sillä Lipottaret löi kaksi juoksua tasoittavalla vuorollaan. Jakson voitto karkasi Leidien käsistä, vaikka Anni Tuomi onnistuikin kotiuttamaan Sanni Järveläisen neljännessä vuoroparissa. Näin ensimmäinen jakso päättyi lukemiin 4-2.

-Ekalla jaksolla ongelmia kotiutusten kanssa. Ei saatu oikein avaavia juoksuja lyötyä, Yli-Saunamäki totesi.

Sanni Järveläisen kärkilyönnit 7/7 ja syöksykoppi päälle (Kuva: LasseW)

Toisella jaksolla kentällä nähtiin energinen ja taisteleva Tahkon Leidit. Ulkopeli oli tiivistä ja terävää. Sisäpelissäkin saatiin tärkeitä onnistumisia. Kolmannen vuoroparin tasoittavalla Tahkon Jokeri Pauliina Harinen sivalsi pallon väliin ja kotiutti Emmi Hytösen, joka tasoitti tilanteeksi 1-1. Toisen jakson viimeisen juoksun iski Petra Jokivalli. Kotiin juoksi illan toisen juoksunsa tuonut Sanni Järveläinen. Jakso päättyi Leidien 1-3 voittoon. Leidien muuttunutta ilmettä toisella jaksolla kuvasi hyvin esimerkiksi kakkoskoppari Sanni Järveläisen jakson alussa esittämä syöksykoppi.

-Toisella jaksolla, kun ketsuppipullo aukesi, niin alkoi helpottaa, Antti Yli-Saunamäki sanoi.

Supervuoroparissa Tahko aloitti sisävuorolla. Leidien Ira Jokivalli löi kierteisen pussinpohjalyönnin ja Emmi Hytönen toi illan toisen juoksunsa, joka jäi Tahkon ainoaksi supervuoroparissa. Lopulta Oulu vei kuitenkin Supervuoroparin nimiinsä lukemin 2-1.

-Tiedettiin toisen jakson jälkeen tauolla, että sarjapaikka on. Sen jälkeen alku meni vähän latauksen suhteen niin ja näin. Uskoin, että pinna riittäisi, mutta Lipottaret paransi, Yli-Saunamäki totesi ottelun jälkeen.

Keskiviikon otteluun päättyi Tahkon Leidien superpesisdebyyttikausi. Pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki on erityisen tyytyväinen joukkueen loppukauden suorituksista.

-Oppivuosi. Kehityttiin paljon kesän aikana. Ja pelattiin parasta pesistä 10 viimeistä peliä.

 

Mielenkiintoinen alempi loppusarja saatiin näin päätökseen. Tahkon ja Oulun kausi päättyi tähän kierrokseen ja Lappeenranta nousee pudotuspeleihin, jossa se kohtaa rukosarjan voittajan Jyväskylän Kirittäret. Lappajärvi puolestaan karsii superpesispaikastaan Ykköspesiksen 2. – 3. sijoittunutta joukkuetta vastaan.

 

Naisten superpesiksen pudotuspeliparit:

Kirittäret, Jyväskylä – Pesä Ysit, Lappenranta
Pesäkarhut, Pori – Kempeleen Kiri
Manse PP, Tampere –  Fera, Rauma
Lapuan Virkiä – Seinäjoen Maila-Jussit

 

 

2018-08-09T12:33:35+03:00 9.8.2018|Naiset Superpesis, Uutiset, Yleinen|