Otteluraportti: Tahko päihitti Oulun

Jatkosarjan pelit jatkuivat Tahkon osalta loistavassa pesäpallosäässä, tällä kertaa Pihkalassa. Vastaan asettui Oulun Lippo Pesis, joka taisteli hyvin lukuisista pelaajamenetyksistä huolimatta. Kolme pistettä jäi kuitenkin keltapaidoille jaksoin 2-0 (12-3, 7-5).

Tahko lähti otteluun ilman Kimmo Carlsonia ja Aku Kettusta, sillä he loukkaantuivat edellisessä Alajärvi-ottelussa. Kokoonpanoon hyppäsivät Jere Harjuvaara sekä ensimmäisen Superpesisottelunsa pelannut Aleksanteri Haukka.

Ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta loistavasti, kun Teemu Nikkanen avasi juoksutilit lyömällä pallon kolmossaumasta koppareille asti. Mahlamäki jatkoi lyömällä hienon lyönnin keskisaumaan, josta Aleksanteri Haukan oli helppo työ tuoda ensimmäisen tuotu juoksunsa Superpesiksessä. Tahko siirtyi jo 4-0 johtoon toisessa vuoroparissa, kun Haukan oli vuoro lyödä pallo juoksun arvoisesti kakkoskopparin eteen, ensimmäinen lyöty juoksu Superpesiksessä. Tämän jälkeen Nikkanen onnistui vielä kotiuttamaan Haukan. Kolmannessa vuoroparissa Nikkanen löi Vierimaan kotipesän turvaan hienolla keskisaumapuhkaisulla. Tässä vuoroparissa Oulu sai myös juoksuhanansa auki, kun he käyttivät Tahkon terävyyden puutteen hyväkseen ja kavensivat tilanteeksi jopa 5-3. Hyvinkääläiset sisuuntuivat tästä ja pistivät käyntiin todelliset juoksujuhlat lyömällä yhteensä seitsemän juoksua, joista neljä tuli Teemu Nikkasen kolmosrajapuhkaisulla. Oulu ei kyennyt enää tekemään juoksuja tasoittavallaan ja jakso päättyi Tahkon 12-3 voittoon.

Tahko aloitti toisen jakson räväkästi siirtymällä heti 5-0 johtoon. Atte Brandt ja Aleksanteri Haukka onnistuivat molemmat kertaalleen ja tämän jälkeen Roni Wahl puhkaisi kolmosluukun 1+2 juoksun arvoisesti! Toisessa vuoroparissa Oulu kykeni kaventamaan tilanteeksi 5-3, mutta Jere Harjuvaaran tappikumura päätyi lopulta jakson ja samalla koko ottelun voittojuoksuksi, Tahkon voittaessa toisen jakson lukemin 7-5.

Hyvinkään Tahko esitti tänään pirteää lyöntipeliä koko kokoonpanon laajuudella. Paria heikkoa ulkovuoroa lukuun ottamatta myös ulkopeli oli mallillaan, kun ottaa huomioon Carlsonin ja Kettusen puuttumisen räpylähommista. Teemu Nikkanen oli jälleen kentän kuningas tehopisteillä 1+8/1. Erityishuomion kuitenkin ansaitsee debytantti Aleksanteri Haukka, joka pelasi loistavan ottelun jokeripaidassa tehoilla 2 lyötyä ja 3 tuotua!

I-palkinto: Teemu Nikkanen

II-palkinto: Aleksanteri Haukka

Ottelun tilastot

2018-08-07T21:44:16+03:00 7.8.2018|Miehet Superpesis, Uutiset|