Taistelupari Tiala vs. Hokkanen

 

Viimeisessä taisteluparissa on vuorossa Tahkon uusi pelaaja Miro Tiala ja kokemusta edustava Riku Hokkanen. Miro on vielä matkalla Superpesikseen, kun taas Rikulta odotetaan kokeneen pelaajan johtajuutta ja vastuunkantoa.

Miro Tiala: Olen kotoisin pienestä Keski-Pohjalaisesta Lestijärven kunnasta. Nelihenkisestä perheestä ponnistanut maailmalle. Pienestä pitäen arki on kulunut hyvin paljon urheilun ympärillä ja sen ehdoilla. Pesäpallo ja hiihto olivat ensimmäiset lajit, joihin hurahdin mukaan. Myöhemmin myös jääkiekko ja lentopallo tulivat kuvioihin, joten monen näköistä on ehtinyt touhuta. Tänä talvena aika on kulunut pitkälti autossa Tampereen ja hyvinkään välillä, mutta nyt muutto Hyvinkäälle helpottaa arjen pyörittämistä kesällä.

Riku Hokkanen: Vihdistä kotoisin oleva 25-vuotias nuorukainen. Perheeseeni kuuluu äiti, isä , sekä iso- ja pikkusisko. Pienempänä aika kului käytännössä aina urheillen, etenkin pallopelien parissa Haimoon kentällä Vihdissä. Nykyään olen asunut jo useamman vuoden ajan täällä Hyvinkäällä.

Miro Tiala: Pesäpalloilu lähti käyntiin 6-vuotiaana ja yläasteikäisenä muiden lajien vaihtuessa pesäpallo pysyi kuvioissa mukana. Lopullinen päätös pesäpalloon panostamiseen muodostui lukioon lähdettäessä, jolloin tie vei Nurmoon urheiluakatemiaan ja Seinäjoen Maila-Jusseihin. Harmilliset terveysongelmat katkaisivat uran muutamaksi vuodeksi, mutta niiden selättäminen on antanut uutta motivaatiota ja puhtia pelaamiseen ja harjoitteluun. Viime kesä oli kolmen kesän tauon jälkeen ensimmäinen pesäpallon parissa ja kesän kruunasikin lopulta Jokioisten Koetuksen kanssa nousu ykköspesikseen. Sisäpelissä vahvuuksiin kuuluu nopeampien jätkien lyöminen kolmoselta kotiin, ulkopelissä luotan takakentällä omaan heittokäteeni. Tavoitteena on ensimmäisenä pelata ehjä ja hyvä kesä, sekä saavuttaa taso, jolla voi edesauttaa joukkueen menestymistä ja tehdä voittavia suorituksia pelistä toiseen.

Riku Hokkanen: Olen Vihdin Pallon kasvatti ja koko juniorivuodet pelannut siellä, ennen kuin A-poika ikäisenä siirryin Tahkoon. Nyt on lähdössä jo 8. kausi tahkon väreissä. Omana suurimpana vahvuutenani on aina ollut varsinkin ulkopeli. Tavoitteena tulevalle kaudella on nousta maan eliittipelaajien joukkoon sekä ansaita Itä-Länsi paikka ja tottakai joukkueena menestyminen se tärkein asia.

Talven Hokki on tehnyt kovasti töitä, jotta nyt kauden alkaessa, oltaisiin iskussa.

Miro Tiala: On ollut erittäin mukava talvi itselle uudessa seurassa ja uusien kasvojen seassa. Nuorella porukalla on ollut ilo haastaa itseä ja toisia eikä huumoria ole puuttunut reeneistä tai reenien ulkopuolelta. Kehitystä on näkyny kaikilla ja kaikessa koko talven ajan ja treenit ovat purreet todella hyvin. Tekeminen on ollut todella ammattimaista ja itse on saanut keskittyä kaikessa rauhassa siihen tärkeimpään eli harjoitteluun.

Riku Hokkanen: Tällä hetkellä joukkue on erittäin nuori mutta joukosta löytyy silti paljon kokemusta. Joukkue on ollut erittäin motivoitunut koko talvikauden ja se on näkynyt kaikessa tekemisessä positiivisesti. Treenaamisessa palattu niin sanotusti ”vanhaan” mikä on tuottanut todella hyviä tuloksia. Töitä tehty todella paljon mikä tulee varmasti näkymään kesän peleissä

Miro koppailee palloja peliolosuhteissa takakentällä.

Miro Tiala: Hokkasen Riku on malliesimerkki huippupesäpalloilijasta. Koko talven on saanut nähdä, kuinka hyvin hän hoitaa kaikki pienetkin asiat harjoittelussa. Kaikin puolin taitava ja urheilullinen kaveri kyseessä ja se näkyy myös kesällä varmasti katsomoon asti. Varmasti valmennuksessakin ollaan tyytyväisiä, kun löytyy luottopelaaja hoitamaan tilanteen kuin tilanteen. Sen lisäksi, että hän on taitava kentällä, niin on saanut jumitkin pari kertaa hyvin kyytiä Hokkasen hierontapenkissä. Herrasmies, jolta nähdään kesällä varmasti monia upeita suorituksia niin sisä- kuin ulkopelissäkin.

Riku Hokkanen: Miro Tiala ”Lestiltä” kotoisin oleva peluri, on sopeutunut hyvin uuteen Tahkoon. Ei vielä paljon kokemusta isommista peleistä, mutta on ollut hyvällä asenteella talvikauden ja haluaa saavuttaa pelipaikan Tahkosta.

 

2018-05-08T07:35:08+03:00 6.5.2018|Taisteluparit|