Leidit neljänneksi halli-SM:ssä

Halli SM -turnaus sai huipentumansa lauantaina Tampereella. Leidit aloittivat lopputurnauksen kohtaamalla viime vuoden hallimestarin Porin Pesäkarhut. ”Pitää tasoa nostaa, jos meinataan pärjätä” Leidien pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki kommentoi ennakko-odotuksia turnausta edeltäneenä päivänä. Helppoa päiväpuhdetta ei Tampereen turnauksesta Leideille tullutkaan, mutta joukkue osoitti silti olevansa vahva haastaja alkavalle pesäpallokesälle.

Pori – Hyvinkää 2-0 (1-0, 10-0)

Pelin ensimmäinen jakso oli jännittävää seurattavaa. Jakson ainoa juoksu nähtiin jo ensimmäisen tasoittavalla vuorolla ja sen löi Porin Pesäkarhujen Susanna Puisto. Leidit pitivät hyvin pintansa kokenutta vastustajaa vastaan ja uskalsivat tehdä rohkeita ratkaisuja sisäpelin puolella. Jokivallin sisarukset loistivat erityisesti ulkovuoroilla. Porin hallinnasta huolimatta jakso pysyi tasaisena aina loppuun asti.

Toisella jaksolla Pesäkarhut pääsivät vauhtiin ja saivat rakennettua nopeasti palottomia ajolähtötilanteita. Ulkona se pelasi tiiviisti ja piti hyvinkääläiset poissa tilanteista. Toisella vuoroparilla Pori sai lyöntinsä kulkemaan ja muutaman Leidien heittovirheen avustuksella ottelu siirtyi lukemiin 8-0. Tasoittavallaan Leidit eivät kyenneet vastaamaan Porin tahtiin, vaan päätyivät takaisin ulkokentälle ilman ainoatakaan kolmostilannetta. Hyvillä lyönneillä ja hyvällä itsetunnolla Porin Pesäkarhut ottivat vielä muutamat pinnat ja päätti toisen jaksonsa sisävuorot lukemiin 10-0. Näin ollen Tahko lähetettiin kamppailemaan pronssisista mitaleista.

”Nähtiin selvästi, että meidän vielä tarkennettava omia sisäpelin ratkaisuja ja edelleen pystyttävä kehittämään fysiikkaa” Antti Yli-Saunamäki

Lapua – Hyvinkää (3-0, 5-3)

Lotta ja Henni palkittiin Leidien parhaina pronssiottelussa.

Pronssiottelussa Tahko sai vastaansa puoli tuntia ennen mitalipelin alkua Jyväskylälle hävinneen Lapuan. Tahkon sisäpeli alkoi toimia ottelussa paremmin ja Leidit saivatkin avausvuoroparissa kaksi kotiutusyritystä. Lapua kuitenkin torjui molemmat ja siirtyi tasoittavalla vuorollaan Janette Lepistön lyönnillä 1-0 -johtoon. Virkiän Iina Lehtinen lähetti joukkueensa karkumatkalle kotiuttamalla jaksolla vielä kahdesti.

Toisella jaksolla kotiutustilanteita saatiin runsain mitoin molemmin puolin Tahkon hieman sekoitettua sisäpelikoostumustaan. Ottelun kolmostilanteet merkittiin tasaisesti 17-14 Lapuan hyväksi. Vaikka Tahko saikin juoksutilinsä auki Pauliina Harisen ja Jokivallin sisarusten lyöminä, ei tasaisuus sarjanousijalla vielä riittänyt jaksovoittoon asti. Lapua vei jakson ja pronssit nimiinsä toisella jaksolla luvuin 5-3.

”Turnaus oli hyvää jatkoa nousujohteiselle hallikaudelle. Uskon että nämä pelit auttavat meitä kesällä, kun saatiin käytännön oppia millä tasolla valtakunnan parhaat joukkueet menee ja millaisia asioita tulee omassa pelissä kehittää. Joukkue pelasi ja taisteli hienosti. Vähän jäi harmittamaan ettei ihan sellaista ehjää 4 vuoroparin jaksoa ei pystytty pelaamaan.” Leidien pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki

Halli-SM -lopputurnaus päätti täten Tahkon hallikauden ja katseet käännetään jo tulevaan. Harjoituskausi jatkuu neljän seinän sisällä vielä noin kolmen viikon ajan, jonka jälkeen joukkue matkaa hiomaan peliään harjoitusleirille Espanjaan.

Ensimmäiset kevään harjoituspelit odottavat huhtikuun lopulla, kun joukkue kohtaa Lappeenrannan kahdesti ja Mansen kertaalleen.

2018-03-15T19:33:08+03:00 13.3.2018|Naiset Superpesis, Uutiset|