Taistelupari: Vartama vs. Wahl

Tahkossa on usein pelannut veljeksiä. Roni Wahl ja Patrik Vartama jatkavat tätä perinnettä eri sukunimestä huolimatta. Roni on pelannut Tahkossa jo muutaman vuoden, kun taas pikkuveli Patrik murtautui Tahkon joukkueeseen viime kaudella.

Patrik Vartama: Olen asunut Forssassa koko lapsuuden pesäpallon ja jääkiekon parissa. Nyt olen kuitenkin muuttanut Hyvinkäälle yksin asumaan. Ja olen päässyt jäähallille töihin.

Roni Wahl: Olen syntynyt syksyn pimeillä tunneilla Forssan keskussairaalassa. Pienenä tuli harrastettua pesäpallon ohella salibandya ja jääkiekkoa. Taisi tulla koripalloakin kokeiltua. Nykyään leikin kotia avopuolison ja kahden shetlanninlammaskoiran kanssa Hyvinkään Vehkojalla.

Roni on ottanut talven aikana isoja askeleita ylöspäin urallaan.

Patrik Vartama: Oma ura alkoi Jokioisten Koetuksessa ja sieltä siirryin pelaamaan Hyvinkään Tahkoon viime kaudeksi.

Roni Wahl: Ensi kosketus pesäpalloon taisi tulla Loimaan pesäpallopyhätössä, kun isä pelasi Loimaan Palloilijoiden vihreissä Superpesistä. Juniorivuodet tuli vietettyä kasvattajaseura Jokioisten Koetuksen väreissä kummisedän opeissa. Nuorempana B-poikana lähdettiin haasteiden perässä Sotkamon urheilulukioon. 19-vuotiaana tuli ensimmäiset Superpesispelit vyölle Jymyn edustusjoukkueessa. Jymy-vuosien jälkeen tuli kierrettyä Suomea Pohjanmaasta Kymenlaaksoon. Pari vuotta sitten saavuin tahkoon tryout-sopimuksella.

Patrik Vartama: Tahkon joukkue on ”perusfraasin” mukainen eli nuori, nopea ja nälkäinen, jossa tällä hetkellä hyvä pöhinä. Fysiikassa ollaan joukkueena kehitytty selkeästi Basson tekemien ohjelmien ansiosta. Joukkueella ja myös itsellä on kovemmat tavoitteet verrattuna viime kauteen.

Roni Wahl: Tahkon ns. rebuilding on lähtenyt hyvin käyntiin. Hengellisesti parhaita porukoita, missä olen ollut. Basson fysiikkaohjelmien avulla on paukuteltu punttitulosten ennätyksiä heittämällä uusiksi. Iiro on tuonut uutta ja modernia näkemystä joukkueen pelaamiseen.

 

Pihkalan yleisö on jo tottunut näkemään ulkopelissä Patrikilta akrobaattisia suorituksia .

Patrik Vartama: Roni tunnettu lyhytpinnaisuudesta, kun pelataan voitosta. Oli kyse alkulämpöfutiksesta tai ihan vaan konsolipelistä. Nuorempana pelkäsin pleikkaria pelatessa Roni reaktiota, jos karkasin isompaan johtoon änärissä. Joten välillä on tarvinnut ottaa jalka pois kaasulta johtoasemassa ja päästää vaikka tasoihin, jotta ohjaimet pysyisivät kunnossa.

Roni Wahl: Nuori Patrik Vartama on ehdottomia lajin tulevaisuuden nimiä. Etenkin ulkopelissä hän tekee pelistä peliin hienoja suorituksia. Vähän lihasta kuiden ympärille, niin ei maila vie miestä. Paddy on joukkueen kaksinkertainen sakkokuningas ja on tälläkin hetkellä ylivoimaisessa johdossa etenemässä kohti kolmatta.

Patrik Vartama: Roni, iskä ja pikkusisko Vilja-Maria ovat vaihtaneet sukunimensä Vartamasta Wahliksi. Ei siinä itselläkään mitään suurempaa syytä, miksi en ole itse halunnut vaihtaa. Mutta en ole siihen nähnyt mitään tarvetta. Nykyään kun pelataan samassa joukkueessa, niin on se sukunimen vaihtaminen Wahliksi käynyt välillä mielessä.

Roni Wahl: Sanotaan sukunimeen vaikka se, että tuli juniori-ikäisenä soitettua suuta ja hölmöiltyä kentillä, joten ajattelin ottaa suvun toisen nimen selkään, ettei kukaan tunnista. Ei ole toiminut, sillä Vartamaksi vastustajat vielä kutsuvat.

2018-03-15T19:35:37+03:00 11.3.2018|Taisteluparit|