Uutisia

Pysy mukana menossa

Tahkossa paljon muutoksia, kausi 2018 alkaa

IMG_2617

Tahkon Uusi alku

Hyvinkääläisessä pesäpallossa on tapahtumassa suuria muutoksia kaudelle 2018. Hyvinkään Tahkon taustajoukot vaihtuvat uuden kauden alla. Tahkon uudesta taustaorganisaatiosta löytyy tunnettuja vaikuttajia pesäpallosta, käsipallosta ja musiikkimaailmasta: Jari Viita, Björn Wicklund, Simo Eerikäinen, Mika Eerikäinen, Janne Rättö, Ari Rasilainen, Jake Hannula, Esa Honkalehto, Ilkka Anonen, Hannu Lignell ja Asko Laine. Viime keväästä asti, hyvässä hengessä, edennyt muutos on hyvällä mallilla ja mukaan on saatu paljon Tahko-henkisiä ihmisiä.

Tahkon Superpesisjoukkueen toimintaa pyörittäneet Leena Lehmussaari ja Jorma Kosunen jättäytyvät pois Tahkon seuratoiminnasta. Tahkon uusi taustaorganisaatio kiittää koko Hyvinkään Tahkon puolesta Leenaa ja Joppea usean vuoden työstä hyvinkääläisen pesäpallon eteen.

Tahkon Uusi alku –projekti on täynnä mahdollisuuksia kehittää Tahkon toimintaa kokonaisvaltaisesti ja toivon mukaan se näyttäytyy myös Hyvinkäällä ja lähialueilla uutena, yhtenäisempänä joukkueena”, kertoo uuden perustetun osakeyhtiön toimitusjohtajana aloittava Miika Rantatorikka. Miikan tehtäviin kuuluu jatkossa myös Tahko ry:n hallinnollisten asioiden hoitaminen.

Tavoitteenamme on tuottaa elämyksiä, kohtaamisia, menestystä ja tehdä koko Hyvinkäätä tunnetuksi. Tahkolainen ottelutapahtuma on perhekeskeinen, riemukas ja viihdyttävä kohtaamispaikka kaikille”, visioi yksi Tahkon uusiin taustahahmoihin lukeutuva Jake Hannula. Järvenpääläislähtöinen Hannula on musiikki- ja viihdealan ammattilainen, jonka osaamista ja kontakteja tullaan käyttämään Tahkon ottelutapahtumien kehittämiseen.

Jake Hannula ja Janne Rättö

Jake Hannula ja Janne Rättö

Tahko haluaa tulevaisuudessa olla houkutteleva kumppani yrityksille. Onhan Tahko yksi Hyvinkään tunnetuimmista brändeistä.

Kiinnostuin Tahkon toimintaan mukaan lähtemisestä hyvän juniorityön takia. Se on minulle tärkeää. Tässä taustaryhmässä on hyvä pöhinä. Tottakai haluan osaltani viedä joukkuetta eteenpäin, kehittää hallintoa ja pärjätä myös urheilullisesti. Hyvinkää, Riihimäki, Loppi talousalueella on noin 100 000 ihmistä ja meillä urheillussa on mahdollisuus edistää osaltamme tämän alueen yhteystyötä, kertoo Cocksin taustallakin vaikuttava Jari Viita.

Tahkolainen joukkue

Tahkon joukkueen pohjana on tulevaisuudessakin vahva juniorityö. Viime vuosina olemme saaneet paljon menestystä juniorisarjoissa, nyt tavoitteena on saada tuotettua runko- ja ratkaisupelaajia Superpesikseen. Joukkueiden rakentamisen strategiaa on nyt mietitty jo useamman vuoden päähän, jotta toiminta olisi johdonmukaista ja saisimme vuosittain jalkeille joukkueen, joka pelaa aina mitaleista”, kertoo Miika Rantatorikka.

 

Jere Harjuvaara, Atte Brandt ja Riku Hokkanen

Jere Harjuvaara, Atte Brandt ja Riku Hokkanen

Vaikka tavoitteet ovat tulevaisuudessa korkealla, uuden alkaessa halutaan säilyttää maltti ja antaa pelaajien kehittyä rauhassa. Strategiaan kuuluu myös löytää potentiaalisia pelaajia, jotka eivät syystä tai toisesta ole vielä päässeet nousemaan ylöspäin urallaan.

Mulla on aina ollut halu tulla taas huippupesikseen mukaan. En ole oikein löytänyt pelkästä pesiksen katsomisesta sellaista intoa. Nyt olen innoissani tulossa taustaryhmään mukaan tekemään seuratyötä ja opastamaan pelaajia myös lyöntijutuissa,” Simo Eerikäinen kertoo.

 

Joukkue 2018

Tahkon vuoden 2018 joukkue on sekoitus nuoria ja määrätietoisia pelaajia sekä vankan kokemuksen omaavia runkopelaajia. Omat viime vuonna joukkueeseen nousseet juniorit ovat vuoden kokeneempia ja heillä on talvi aikaa kehittyä entistä valmiimmiksi pelaajiksi. Kokeneiden runkopelaajien odotetaan ottavan vielä uuden askeleen ylöspäin, ehkäpä terästetyn tai tarkennetun roolin avulla.

Uusista pelaajista Joni Rytkönen kuuluu ehdottomasti valtakunnan parhaisiin etenijöihin ja vaihtajiin. Myös lukkaripelin uskotaan nousevan huipputasolle. Lyöntipuolelle Tahko sai uutta ja nuorta voimaa. Atte Brandt, Miro Tiala ja Mikko Mahlamäki ilahduttavat varmasti Pihkalan yleisöä kumuroilla ja kunnareilla. Mikko Mahlamäki ei ole vielä päässyt Superpesisurallaan näyttämään kaikkea osaamistaan ja näyttämisen halua pohjalaiselta löytyy. Raamikas vasuri ja kopparin paikalla viihtyvä 20-vuotias Miro Tiala on valmis kovaan työntekoon ja nousemaan pelaajaksi Superpesikseen. Atte Brandt haastaa lukkarin paikalla Jonin ja tuo mailanvarressa voimakumurat joukkueen käyttöön.

Samaa kokemus ja nuoruus –linjaa edustaa myös uudistunut valmennusporras. Viuhkan varressa pelinjohtajan roolissa nähdään Tahkon naisten joukkueen Superpesikseen nostanut Iiro Haimi. Valmennusparikseen Iiro saa vahvan kokemuksen omaavan, hyvinkääläisille tutun Pasi ”Basso” Niemelän.

IMG_2612

Valmennustiimi Iiro Haimi ja Pasi Niemelä.

Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta. Joukkue vaikuttaa lupaavalta ja monipuoliselta. Huomenna joukkueella alkaa työt, kokoonnumme ensimmäisen kerran leiriviikonlopun merkeissä,” kertoo Iiro innostuneena lähitulevaisuuden kuvioista.

Pasi ”Basso” Niemelä tekee paluun pesäpalloon usean vuoden jälkeen. Tahkossa Basso oli pelaajana ja pelinjohtajana.

Innostuin heti, kun ensimmäisen kerran asioista keskusteltiin Jannen ja Miikan kanssa. Urheilun parissa olen ollut koko ajan monessa eri roolissa. Nyt hienoa palata taas pesäpallon pariin, kertoo Basso.

 

Tahkon Superpesis-joukkue kaudelle 2018:

Atte Brandt (uusi)

Kimmo Carlson

Jere Harjuvaara

Riku Hokkanen

Eetu Hämäläinen

Matias Kauppinen

Aku Kettunen

Erik Lahti

Mikko Mahlamäki (uusi)

Teemu Nikkanen

Santtu Patova

Joni Rytkönen (uusi)

Miro Tiala (uusi)

Roni Wahl

Patrik Vartama

Lauri Vierimaa

 

Pelinjohtaja Iiro Haimi (uusi)

Valmentaja Pasi Niemelä (uusi)