Uutisia

Pysy mukana menossa

Kempeleestä kaksi pistettä!

20773685_10214636682056779_63077461_o 20793683_10214640718597690_844853707_o

Kempeleen Sarkkirannassa pelattiin molemmille tärkeä ottelu. Syyt kuitenkin erilaiset. Kotijoukkue Kiri pyrkii kovasti pakoon ”putoamispeikkoa”, kun taas Tahko pitää kynsin ja hampain kiinni playoffpaikastaan. Tahko tässä tavoitteessa onnistuikin, vaikkei peli tarjonnut kummaltakaan joukkueelta varsinaista pesäpallon juhlaa.

Ensimmäinen jakso alkoi Kempeleen sisävuorolla. Kiri rakentelikin tilanteen päälle, joka kuitenkin näytti jo kuivuvan kasaan. Jarmo Viittasen lyönti kimposi kuitenkin Nikkasen räpylästä kahden juoksun arvoisesti ja näin Kempele pääsi lahjalla heti 2-0 johtoon. Tuojina Jani Lassila sekä Jyri Kyllönen. Tahkon ensimmäinen sisävuoro toi heti kavennuksen, joka sekin tuli ulkokentän avustuksella Kyllösen kiskaistessa pallon kakkospuolelta lähes vallin päälle. Lauri Vierimaa juoksi ykköseltä aina kotipesään asti, tilanne 2-1. Toisessa vuorossa Tahko rakenteli palottoman ajolähdön, mutta tulosta ei saatu aikaan. Lyönnit jäi järjestään pehmeiksi tai kantoivat laittomiksi. Kolmannessa vuorossa Kempele onnistui jälleen. Ensin Ossi Meriläisen lyönti poltti Tahkon linjan räpylässä ja perään Viittasen keskipomppo toi tulosta ja näin tilanne Kempeleelle jo 4-1. Tuojina Onni Määttä ja Heikki Savikoski. Mutta Tahko ei lannistunut vaan alkoi kolmannessa vuorossa taistelemaan. Ensin asialle Roni Wahl, jonka kakkosluukku puhkaisi kentän juoksun arvoisesti. Tuojana velipoika Patrik Vartama. Seuranneesta ajotilanteesta esiin nousi Ville Kero. Lyönti kakkospesään ja pallo maisemiin. Jouksujen tuojina Aku Kettunen sekä Wah. Tilanne yhtäkkiä 4-4 ja Tahko jälleen pelissä mukana. Viimeisessä vuorossa kumpikaan joukkue ei onnistunut juoksujen teossa ja näin jakso tasan.

Toinen jakso alkoi jälleen Kempeleen merkeissä. Ensimmäisen tasoittavalla Meriläisen lyönnillä kotiin juoksi Onni Määttä. Jatkossa molempien joukkueiden lukkarit onnistuivat sotkemaan vastustajien sisäpeliä ja seuraavaa juoksua saatiin odottaa viimeiseen vuoropariin. Siitä vastasi onnekkaasti Tahko. Keron lyönti näytti leijailevan selvästi laittomaksi, kun ulkopelaajan räpylä osui pallon eteen. Pallo kuitenkin jatkoi matkaa ja kotiin tasoitusjuoksun toi Vierimaa. Enempäänkin oli aineksi, mutta viime Kempeleen vierailulta tutut aidan tolpat oli toista mieltä. Tahkon tilanne kuitenkin jatkui ja lopulta mailan varteen asteli Vartama. Merkkilyönti kolmospussiin ja Teemu Nikkasen nopeus riitti. Tilanne Tahkolle 1-2. Kempeleen tasoittavalla ei enää juoksuja nähty ja näin jakso Tahkolle 1-2 ja ottelu 0-1. Tärkeät kaksi pistettä matkustaa Hyvinkäälle!

– Hirvittävä määrä tehtiin tänään tyhmiä paloja ja ulkonakaan peli ei ollut totutun hyvää. Tänään pelin meille taisi vain kääntää se, että meillä on alla voitettuja pelejä ja vastustajalla on tappioiden takia hankala kääntää otteluita voitoiksi. Mutta pisteet olivat kyllä tärkeät. Sunnuntaina jatketaan, kun saadaan Pattijoki vieraaksi, kertaili pelinjohtaja Sirviö pelin jälkeen.

Tahkon parhaana palkittiin Juha Puhtimäki (kl. 9/10) ja kakkosella Teemu Nikkanen (0+0/1, kl. 5/5)

Tahkon jatkosarjan viimeinen kotiottelu pelataan jo sunnuntaina Pihkalassa, kun vastaan asettuu Pattijoki. Ottelun merkitys on kova, sillä Pattu on vain neljän pisteen päässä Tahkosta ja voitolla säilyttäisi mahdollisuutensa playoffeihin. Ottelu alkaa klo. 17.00. Tervetuloa sunnuntaina kaikki Pihkalaam!

Alla ottelun tilastot;

http://www.pesistulokset.fi/cgi-bin/tilastot/ottelu2.py?data=28-1-1&id=30974