Uutisia

Pysy mukana menossa

Joppe Kosunen ja Leena Lehmussaari muistelivat Tahko-vuosiaan

IMG_3344

 

Hyvinkään Tahkon toiminnasta usean vuoden ajan vastanneet Jorma Kosunen ja Leena Lehmussaari luovuttivat eilen virallisesti Tahkon superpesistoiminnan uuden osakeyhtiön, Tahko Pesis Oy:n, vastuulle. Luopumisvalmistelut he aloittivat jo vuosi sitten.

Asiat ovat edenneet hyvin ja sopuisasti, eikä luopumiseen liity mitään dramatiikkaa. Ensin haluttiin varmistaa, että löytyy oikeat ja sitoutuneet henkilöt, jotka ottavat toiminnan vastuulleen, Joppe toteaa luottavaisena.

Tahkoon Joppe tuli vuonna 1999 liittyessään johtokunnan jäseneksi. Takana on lähes 20 vuoden mittainen ajanjakso. Vuosina 2006-2008 Kosunen toimi hallituksen puheenjohtajana ja vuosina 2009-2013 toiminnanjohtajana. Tahko Superpesis Oy perustettiin vuonna 2013, jonka toiminnasta Joppe vastasi tämän kauden loppuun asti.

IMG_3346 IMG_3348

 

Mukavat muistot jää. Tutuksi on tullut reitti kotoa Helsingistä Hyvinkäälle. Ja kyllä meitä jatkossakin pesäpallokatsomossa Pihkalassa näkee. Eläkeläislipun saa halvalla, Joppe nauraa.

Leena Lehmussaari tuli mukaan Tahkoon osakeyhtiön perustamisen aikoihin. Pesäpallo ja seuratoiminnan pyörittäminen on tullut vuosien aikana tutuksi ja tärkeäksi osaksi elämää.

Mieleenpainuvin muisto ei ole miellyttävin, mutta ampumisvälikohtauksen jälkeinen muisto-ottelu oli mieleenpainuva ja tunteikas, huokaa Leena.

Vuosien varrella on koettu monenlaisia huolia ja ilon hetkiä, kuten urheilussa kuuluukin.

– Parhaat muistot ovat Suomen mestaruus vuonna 2007. Ja erityisesti mieltä lämmittää juniorituotannon laaja menestys ja kehittyminen suunnitellusti. Yksittäisenä tilanteena mieleen tulee Simo Eerikäisen varsilyönti mestaruusottelussa Sotkamossa. Istuin Sotkamon johtajien Unto Väisäsen ja Juha Tanskasen vieressä, kun Simo löi kolmostilanteessa hidastetun varsilyönnin ykköspesälle. Pallo leijaili ilmassa ja tuntui, että etenijä oli lähes kotipesässä, kun Sotkamon etukenttä, tai Väisänen ja Tanskanen, tajusi mitä tapahtui. se oli vuosisadan lyönti, Joppe muistelee.

Jopen ja Leenan lisäksi taustajoukoista väistyy taka-alalle osakeyhtiön varapuheenjohtaja Tuula Vanhatalo.

Hyvinkään Tahko kiittää Leenaa, Joppea ja Tuulaa ansiokkaasta työstä hyvinkääläisen pesäpallon hyväksi ja toivottaa Hyvää Joulua!