Uutisia

Pysy mukana menossa

Hyvinkään Itä-Lännestä tuli tiukka taistelu

IMG_2520

Perinteinen ryhmäkuva otettiin ottelun jälkeen.

Perinteikäs Hyvinkään Itä-Länsi-ottelu pelattiin lauantaina mukavassa syyskelissä. Aurinko ei tapahtumaa hellinyt, mutta sateelta onneksi vältyttiin. Ottelu oli varsin hyvätasoinen ja katsomoon välittyikin pelaajien hyvä pelifiilis. Itä voitti ottelun kotiutuslyöntikilpailun jälkeen 2-1 (4-5,1-0, 3-1).

Ennen ottelua Arvo Suonpää luovutti viime viikolla pois nukkuneen Risto Haapakosken kirjailemat muistelmat. Tämän vuotinen ottelu oli Risto Haapakosken muisto-ottelu. Riston muistoa kunnioittaen, ennen ottelun alkua, pidettiin hiljainen hetki.

IMG_2474

Arvo Suonpää luovutti Tahkolle Risto Haapakosken kirjoittaman Laakoja ja laittomia.

Avausheiton heitti Arvo Suonpää. Suonpää on aktiivinen pesäpallon seuraaja Pihkalan katsomossa ja hän on pelannut ensimmäisessä Hyvinkään Itä-Länsi-ottelussa vuonna 1955. Pelaajauransa hän aloitti Ypäjän Yllätyksessä ja siirtyi Tahkoon vuonna 1951. Silloin Tahko pelasi perussarjassa. Risto Haapakoski tuli Tahkoon vuonna 1954 ja alkoi organisoimaan Tahkon toimintaa. Silloin syntyi myös ajatus pelata paikallinen Itä-Länsi-ottelu. Vuodesta 1955 alkaen ottelua on pelattu vuosittain. Ystävyys herrojen välillä säilyy loppuun asti.

Peli alkoi vauhdikkaasti ja ensimmäisessä jaksossa nähtiinkin mukavasti hyviä sisäpelisuorituksia. Jonkin verran syyskylmyys oli kangistanut ulkopelaajia, joka näkyi muutamina helppoina kiinniottovirheinä. Aku Salo toimi ensimmäisen jakson ratkaisijana, lyöden mm. kunnarin. Itä pysyi koko jakson ajan hieman Lännen perässä.

Toisella jaksolla ulkopelin taso parani ja juoksut olivat tiukassa. Viimeisen vuoron tasoittavalla Ville Harju puhkaisi 3-luukun ja vei ottelun kotiutuslyöntikilpailuun. Itä kotiutuslyöntikilpailun sisältä ja saikin kolme juoksua. Hieman harvinaista oli, että yksi juoksuista tuli Riku Rantasen kunnarilla ja yksi harhaheitolla. Luukas Levänen karkasi kotiin pallon kimmottua lukkarin heittelystä takakentälle. Länsi ei omalla tasoittavallaan saanut ensimmäisillä pareilla juoksuja aikaan. Viimeisenä lyöjänä Lännen ainokaisen löi Aku Latostenmaa.

Kokoonpanot ja palkitut

Itä Länsi
1. Eelis Luomala 1. Jere Handolin
2. Riku Hokkanen 2. Matias Kauppinen
3. Luukas Levänen 2. palk. 3. Aleksanteri Haukka 2. palk.
4. Riku Rantanen 1. palk. 4. Jere Harjuvaara
5. Tommi Anonen 5. Juha Korhonen
6. Ville Harju 6. Aku Salo 1. palk.
7. Nooa Hoikka 7. Miki Leppäniva
8. Juuso Luostari 8. Joosua Rättö
9. Kaapo Kalmari 9. Samu Saarinen
10. Simo Eerikäinen 10. Aku Latostenmaa
Pj. Jari Levänen Pj. Rauno Haukka

 

Tuomaristo

Päätuomari Niko Nykänen
Syötönvalvoja Kalle Leskinen
2-tuomari Tero Kapanen
3-tuomari Jaakko Kujanpää
Takarajatuomari Ukko Peltola