Uutisia

Pysy mukana menossa

Etelän Pesis palkitsi tahkolaisia

Kuvassa vasemmalta: Markku Vahvelainen, Iiro Haimi, Jukka Eronen, Janne Rättö, Hannu Kalmari,

Kuvassa vasemmalta: Markku Vahvelainen, Iiro Haimi, Jukka Eronen, Janne Rättö, Hannu Kalmari, Anni Tuomi, Titta Siilin, Lotta Vahvelainen, Ira Jokivalli, Petra Jokivalli, Jere Harjuvaara ja Juha Puhtimäki.

Tahkon kausi 2017 oli varsin menestyksekäs ja tämä huomioitiin myös Etelän Pesiksen palkintojenjakotilaisuudessa. Tämä toimintavuosi oli Etelän Pesiksen viimeinen nykyisessä toimintamuodossaan. Pesäpalloliitto keskittää toimintoja oman organisaationsa alle ja samalla alueellisten järjestöjen tehtävät pienenevät merkittävästi. Isossa muutoksessa on haasteita ja varmasti käynnistysvaikeuksiakin löytyy. Sarjoihin ilmoittaudutaan normaalisti ja mikäli kaikki menee hienosti, ei muutokset näy joukkueille mitenkään. Muutoksen tavoitteena on yhtenäistää eri alueiden toimintaa; toimintamallit ja kustannukset olisivat samanlaisia koko Suomessa. Muutos on osa Pesäpalloliiton uutta strategiaa, jossa koko pesäpalloliikettä pyritään saamaan saman sateenvarjon alle ja aiempaa yhtenäisemmäksi.

Tahko palkittiin Etelän Pesiksen tilaisuudessa monessa eri kategoriassa. Tahko oli vuoden pesäpalloseura. Kolme SM-mitalia ja naisten upea nousu Superpesikseen sekä laaja ja laadukas juniorityö mainittiin perusteluiksi palkintoon. Vuoden pesäpallotekona palkittiin Tahkon naisten Ykköspesisjoukkueen upea nousu Superpesikseen. Samalla saatiin, pienen tauon jälkeen, myös naisten Superpesisjoukkue Etelä-Suomeen. Vuoden poikajuniorijoukkueeksi valittiin Tahkon C-poikien SM-kultaa voittanut joukkue. C-ikäisten leiri pelattiin tänä vuonna Oulussa, josta pojat voiton itselle hakivat, vaikkeivat ennakkosuosikkeja olleetkaan.

Vuoden pelinjohtajaksi valittiin Tahkon C-poikien mestarivalmentaja Hannu Kalmari. Hannu on tehnyt joukkueen kanssa monta vuotta pitkäjänteistä työtä, joka konkretisoitui tänä vuonna SM-kultaan. Vuoden poikajunioriksi valittiin vakuuttavat tehot Poikien Superpesiksessä takonut Jere Harjuvaara. Draaman kaareen kuului myös, että Jere ratkaisi lyönnillään Tahko A-pojille SM-pronssin. Vuoden naispelaajaksi valittiin Tahkon superjokeri Pauliina Harinen. Pauliinan pommit aiheuttivat pelkoa pitkin kesää ja saavutuksena oli naisten Ykkössarjan lyöjätilaston voitto. Vuoden miespelaaja oli itseoikeutetusti Tahkon Juha Puhtimäki. Juha hallitsi kärkilyöntitilastoa ja pelasi vakuuttavat kauden myös lautasen äärellä.

Tahkolaisten joukkueiden harjoittelu kohti kautta 2018 on jo täydessä touhussa. Seurana jatkamme työtä entistä yhtenäisempänä ja pyrimme kehittämään toimintaa kaikin tavoin. Hyvä Tahko!