Uutisia

Pysy mukana menossa

Antti Yli-Saunamäki johdattaa Leidit ensimmäiselle Superpesis-kaudelle

Antti

Leidien GM Kari Käyhkö, tuore pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki sekä valmentajakollega Jukka Eronen muikeina Aamupostin kuvattavana. Kuva: Aamuposti 3.10.2017.

Naisten Ykköspesiksen voittanut ja samalla Superpesikseen noussut nuorehko Tahkon Leidien joukkue lähtee kohti uutta sarjatasoa uuden, mutta varsin kokeneen pelinjohtajan kanssa. Kaksi vuotta Leidi-projektia johtanut Iiro Haimi siirtyy kohti uusia haasteita kerättyään pelinjohtokaudellaan kaksi B-tyttöjen SM-mitalia ja nostettuaan Leidit ylimmälle sarjatasolle. Iiron työtä saapuu jatkamaan kasvattajaseuraansa palaava  Antti Yli-Saunamäki.

Naisten Superpesis ei ole hyvinkääläislähtöiselle Yli-Saunamäelle uusi sarja, vaan kokemusta sarjasta löytyy niin Viininjärven Urheilijoiden kuin Rauman Lukonkin pelinjohtotehtävien kautta. Kuluneen kesän aikana Antti voitti Suomen mestaruuden Kiteen A-poikien luotsina ja tarttui Tahkossa valmennettujen vuosienkin aikana muutama junioreiden SM-mitali mukaan.

”Meillä on edessämme nyt suuri haaste nousta Superpesiksen vaatimustasolle niin pelaajien kuin organisaation osalta. Antin kokemus tulevan sarjatason haasteista on juuri sitä, mitä tässä vaiheessa projektiimme tarvitsemme.”

-Leidien GM Kari Käyhkö.

 

Yli-Saunamäki lähtee Leidi-projektin seitsemännelle vuodelle mukaan ilmeisen innoissaan. Viuhkavelho kertoo Aamupostin haastattelussa (3.10.2017) palaavansa monen reissussa vietetyn vuoden jälkeen mielellään takaisin kasvattajaseuransa palvelukseen. Uuden pestinsä mies näkee ennenkaikkea kehitysprojektina:

”Tarkoitus on auttaa pelaajia ottamaan seuraava askel pesäpallourallaan. Harjoittelun painopiste tulee olemaan voimakkaasti juuri yksilön kehittymisessä; yksilö- ja roolinmukainen harjoittelu korostuu tällä kaudella.”

-Antti Yli-Saunamäki.

 

Aivan uuteen uskoon ei Leidien valmennustiimiä kuitenkaan laiteta, vaan projektin alusta alkaen mukana ollut, viime kaudella Ykköspesiksen kakkospelinjohtajana toiminut, Jukka Eronen jatkaa työtään joukkueen parissa. Erosella on selkeä näkemys siitä, millä osa-alueilla naisten edustusjoukkueen tarvitsee kehittyä:

”Meidän on mentävä lajitaidollisesti, mutta erityisesti fyysisesti suuria harppauksia eteenpäin pärjätäksemme ensi kesän haasteissa. Jalkoihin tarvitaan vielä hieman ripeyttä.”

– Jukka Eronen

 

Koska Tyttöjen Superpesiksen kausi venyi tänä vuonna ennätyksellisen pitkäksi, on suuri osa joukkueesta päättänyt kautensa vasta reilu viikko sitten. Pieni puhallus on siis paikallaan ja naisten Superpesis-joukkue aloittaa kautensa virallisesti muutaman viikon kuluttua.