Uutisia

Pysy mukana menossa

A-pojille tappio Vimpelissä-välieräpaikka katkolla Pihkalassa maanantaina

A-pojille tappio Vimpelissä – välieräpaikka katkolla Pihkalassa maanantaina

Vimpelin Veto tasoitti voitot kotonaan Saarikentällä A-poikien toisessa puolivälieräpelissä torstaina. Tahko voitti ensimmäisen jakson 2-5, mutta niukka toisen jakson tappio 2-1 vei ottelun supervuoroon. Siinä isäntäjoukkue Veto oli selkeästi parempi lukemin 5-1. Vimpeli vei myös ottelun kolmostilanteet 25-18 ja kärkilyönnit 46-38.

Tahko sai otteluun lentävän lähdön, kun Miki Leppänivan takakentän puhkaisu toi kotipesään Patrik Vartaman ja Santtu Patovan. Kolmas juoksu syntyi toisessa vuorossa, kun Aleksanteri Haukka pääsi Erik Lahden kakkosrajapuhkaisun saattelemana kolmoselle ja tuli kotiin Aku Kettusen sijoitettua pallon tarkasti väliin. Vimpelin kavennusjuoksut nähtiin samoin toisessa sisävuorossa kovalyöntisten Ruuskan veljesten upeilla välilyönneillä jatkuvasti pyörineistä ajolähdöistä. Kolmanteen vuoropariin lähdettiin tilanteessa 2-3. Tämä sisävuoro palkittiin yhdellä juoksulla, kun Jere Harjuvaara puhkaisi kolmosjatkeen ja Santtu Patova kiisi kotiin suoraan kakkospesältä. Viimeisessä sisässään Tahko sai pyörimään yhden palon ajolähdön kärjestä. Toinen purkuyritys tuotti tulosta Jere Harjuvaaran saumapuhkaisulla, jonka turvin Matias Kauppinen rullasi kotipesään viidennen juoksun sinetiksi. Vimpeli viimeinen sisävuoro jäi tuloksettomaksi Tahkon ulkopelin hyvillä suorituksilla. Tahkon hienoisesta hallinnasta kertoivat myös avausjakson tilastot: 3-tilanteet 9-11 ja kärkilyönnit 18-23.

Vimpeli jäi toisen jakson avauksessa juoksuitta ja tästä propsit lukkari Leppänivalle. Kaksi kotiutusyritystä nähtiin, mutta lyönnit jäivät etumiehille, jotka hoitelivat palot taululle ongelmitta. Omassa sisävuorossaan Tahko tarjoili heti kärjestä etutilanteen Patrik Vartamalle. Tiukka pesäkilpa kolmoselle päättyi harhaheittoon ja isäntien hakiessa palloa kenttää ympäröivästä joesta kärki Aku Kettunen kurvasi suoraan kotiin. Tahko ahnehti tilanteessa myös toista harhaheittojuoksua, mutta tuloksena risti taululle. Isäntien harhaheittely jatkui mahdollistaen Vartamalle pääsyn kolmospesälle ja ykkösen täyttäneelle etenijäjokeri Jere Handolinille tien kakkoselle. Tilanteesta rakenneltiin yhden palon ajolähtö, mutta kotiutuksen jäädessä lukkarin ulottuville tulostaululle lisättiin toinen risti. Vuoronvaihto koitti heti perään, kun Tahko sekoili etenemisessään. Se kuuluisa ”momentum” jäi näin omien virheiden vuoksi käyttämättä. Vimpeli puolestaan tuli rinnalle Perttu Ruuskan komealla välilyönnillä, johon Tahkon koppareille jäi ainoastaan pallon pysäytystehtävä. Tahko tuli siis täyttämään toista vuoroparia tasatilanteessa 1-1 ja näistä samoista lukemista lähdettiin myös kolmanteen vuoropariin, jossa nähtiin jakson ratkaisu. Tahko oli jo saanut kiinni Vimpelin vahvan kärjen Joonas Jyrkän tullessa purkamaan kahden palon etutilannetta: pallo jokeen kolmosjatkeelta ja etenijä kotiin suoraan kakkoselta. Kolmoskoppari Jere Harjuvaaran pikainen pallonhaku Savonjoesta esti lisäjuoksujen syntymisen ja seuranneen ajolähdön purku tyssäsi Waltteri Hämäläisen räpylään. Tahkon kolmas sisävuoro jäi torsoksi. Vimpelin viimeinen sisävuoro oli sen sijaan vaarallinen ja koppari Harjuvaara sai pulahtaa jo toistamiseen päistikkaa jokeen
Arttu Ruuskan läpäistyä ykköstilanteessa kolmosjatkeen. Loukkaantumisilta onneksi vältyttiin tälläkin kertaa ja kaiken lisäksi ykköseltä lähtenyt etenijä poltettiin kolmospesälle. Kiitos Mika Lahden takuuvarman huoltopakin Harjuvaaralle löytyi toinenkin kuiva vaatekerta loppupeliä varten. Tahko lähti taktisten vaihtojen myötä hakemaan tasoitusjuoksua ja saikin vihdoin takakärjestä kaksi paloa rasitteenaan ajolähdön, jonka purkuyritys kantoi kuitenkin kopiksi. Ratkaisua lähdettiin näin ollen hakemaan supervuoroparista.

Hutunkeiton voittajana Vimpeli valitsi superin alkuun lyöntivuoron ja sai jatkuvan ajolähdön pyörimään heti kärjestä. Tahkolaisräpylät joutuivat kovaan paineeseen eivätkä aivan puhtaasti kestäneet isäntien jatkuvaa hyökkäystä. Vimpeli pääsi palottomasti toiselle lyöntikierrokselle tilanteessa 3-0 ja jatkoi juoksutehtailuaan. Tahko tuli omalle sisävuorolleen tilanteessa 5-0. Kärjestä tehtiinkin ajolähtö, mutta purku ei tuottanut toivottua tulosta. Tekemättä jääneen takavaihdon hintana oli toinen risti taululle. Tahkon ainokainen juoksu syntyi pussinpohjasta Miki Leppänivan sivaltamana. Tämän pidemmälle ei takaa-ajo tällä kertaa riittänyt, vaan Vimpeli tasoitti puolivälieräsarjan otteluvoitolla 2-1 (2-5, 2-1, 5-1).

Palkitut: Vimpeli I Arttu Ruuska, II Perttu Ruuska. Hyvinkää I Aku Kettunen, II Miki Leppäniva

Kokoonpanot ja tilastot >>

Puolivälierät pelataan ”paras kolmesta” -järjestelmällä ja ratkaiseva kolmas ottelu pelataan tulevana maanantaina Pihkalassa klo 18. Toinen joukkueista jatkaa mitalipeleihin, toisen kausi päättyy. Kotietu on Tahkolla ja kannustava kotiyleisö on tärkeä palanen ottelukokonaisuutta. Tule siis paikan päälle kannustamaan kotijoukkuetta ja näkemään, miten Tahko vastaa Vimpelin haasteeseen. Otteluun on vapaa pääsy ja kova kannustus on toiveemme!